Bijna zeker was het dat Bruce Oldfield al druk bezig was met de trouwjurk van Kate Middleton. Niets is echter minder waar. Wij raakten ook op een dwaalspoor doordat Kates moeder en zus bij Oldfields winkel werden gespot. Maar nu is het zo goed als zeker: een jonge, Britse ontwerpster werkt zich al sinds afgelopen december in het zweet voor Kates jurk.

BYE BYE BRUCE
Yvonne Yorke, een royaltykenner uit Amerika, heeft zeer goede banden met insiders van de Koninklijke familie en klapte twee dagen geleden uit de school.

Ze maakte zich zelfs een beetje kwaad, want ze was al die roddels over Bruce Oldfield helemaal zat. Hij zit namelijk zeker weten niet achter de trouwjurk van Kate. Haar moeder en zus schijnen echter wél hun jurken bij de goede man te bestellen, vandaar het tripje naar zijn boetiek in Londen.


Prins William en Kate krijgen hun eigen stripboeken >


Duidelijk, maar wie schuilt er dan wel achter het ontwerp van Kates trouwrobe? Een naam wil Yorke (nog) niet verklappen, maar ze laat wel weten dat het een jonge, Britse vrouw is bij wie Kate en haar zus al eerder hebben aangeklopt voor een jurk. Laat het researchen maar beginnen.


SOPHIE CRANSTON?
Wij gokken op Sophie Cranston; een jonge ontwerpster uit Londen met een eigen label: Libélula. Kate droeg laatst een fluwelen, lange jas van het merk naar de bruiloft van koninklijke vrienden en draagt vaak ontwerpen van Temperley London, waar Cranston mede-eigenaar van is.

En laat Sophie Cranston nou net begonnen zijn met het ontwerpen van bruidsmode. Bovendien is de jonge Engelse geen onbekende in de modewereld en werkte ze al voor grootheden als Alexander McQueen.

Al gehoord? Het prinselijke paar krijgt een heuse film >

Ondanks dat Yorke ons geen naam wil geven, laat ze wel weten dat de jurk in het geniep binnen de muren van Buckingham Palace wordt gemaakt. Wanneer de robe klaar is wordt ‘ie onder grote beveiliging naar de Clarence House gebracht. Serieus.

Daar slaapt Kate de dag voor het huwelijk en door de grote muren rondom het landgoed kan niemand een sneak-peek opvangen van de jurk. In een geblindeerde auto zal ze vervolgens naar Westminster Abbey worden gebracht waar ons dan ein-del-lijk een blik op de trouwjurk gegund is.

PS - Prins William schijnt zijn Koninklijke slash militaire pak – hij zit immers bij de luchtmacht – door het Engelse label Gieves & Hawkes te laten maken.