Even geen geroddel meer over Kate Middletons trouwjurk. Dat blijft voorlopig toch het best bewaarde geheim van Engeland. Plus: de accessoires zijn minstens zo belangrijk. En laat Kate nu net iets loslippiger zijn over dat deel van haar huwelijksoutfit.


PHILIP TREACY
Wat is een Brits koninklijk feest zonder de uitbundige hoeden? Nou, niets eigenlijk. Daarom heeft Kate voor het feest na de huwelijksvoltrekking alvast een hoedenontwerper gestrikt. Niemand minder dan hooftooigenie Philip Treacy krijgt de eer om Kates hoofd te versieren.

Gaat er bij die naam een belletje rinkelen? Ook Lady Gagadie zelfs samen met de goede man ontwierpIsabella Blow en Sarah Jessica Parker zijn fan van de Ierse ontwerper. Volgens insiders wil Kate flink uitpakken en gaat het een spectaculair en flamboyant ontwerp worden.

Ook leuk: prachtige robes spotten tijdens de Oscars >


SCHOENSCHETSEN
Ondanks dat het schoeisel vaak verstopt blijft onder de trouwjurk, slaan designers toch al aan het tekenen voor Kate M. Women’s Wear Daily vroeg Manolo Blahnik, Giuseppe Zanotti en René Cavovilla om hun ideeën alvast uit te werken.

MANOLO BLAHNIK
Schoenkunstenaar Manolo Blahnik ziet Kate het liefst in een ivoorwitte zijden pump met lelies van organza en zeeparels. ‘Dit vertegenwoordigt de lente en alles wat vers en nieuw is. Precies wat Kate Middleton belichaamt.‘ Zwijmelt de ontwerper aan WWD.


Shocking!: John Galliano is door Dior ontslagen na zijn schokkende uitspraken >

GIUSEPPE ZANOTTI
Giuseppe Zanotti slaat een andere weg in. De ontwerper pakt flink uit met een zwart satijnen schoen met groot saffieren middenstuk, omringt door diamanten. 'Ik wil dat haar schoenen matchen met het klassieke en verfijnde van haar verlovingsring, maar wel met een jonge en moderne edge. Juwelen voor de voeten is mijn DNA, dus voor een prinses ontwerpen gaat me gemakkelijk af.’ Aldus Zanotti aan WWD.

RENÉ CAOVILLA
En last but not least: René Caovilla. Zijn ontwerp is aardig over-de-top. Zijn idee? Een witsatijnen pump met veren van een maraboe en veelkleurige Swarovski-kristaledelstenen. Zijn uitleg aan WWD: ‘Deze schoen is gepast voor een prinses, omdat de sandaal elegant, sexy en kostbaar is. Het voorspelt een soort van magische atmosfeer.’

Op 29 april zullen we zien of één van de drie ontwerpen Kate’s voeten heeft mogen halen.

PS - Prins William en Kate hebben een officieuze trouwsite gekregen. Via officialroyalwedding2011.org wordt je op de hoogte gehouden van het wel en wee van de twee. Smullen!