We kunnen er niet om heen: de trouwjurk van Miss Middleton blijft het gesprek van de dag. De nieuwste roddel? Sarah Burton van Alexander McQueen werkt in het geniep aan de robe.

Zie daar: de nieuwste Alexander McQueen a/w 2011-collectie, inclusief trouwjurken >

SARAH BURTON
Werd er eerst volop ingezet op ontwerper Bruce Oldfield, nu lijkt er een vrouwelijke favoriet te zijn opgestaan. Sarah Burton – de opvolgster van Lee Alexander McQueen – is volgens ingewijden dé designer van Kate’s jurk.

Jammer: de ontwerpster zelft ontkent in alle toonaarden. ‘I’m not doing it’, verklaart ze stellig aan de Sunday Times. Het gerucht werd de wereld in geslingerd door McQueen-directeur Jonathan Akeroyd. Hij zou tegen een collega hebben gezegd dat Burton de opdracht heeft gekregen. Het blijft dus nog even gissen.

DE MIDDLETON
Intussen is Kate’s huidige garderobe ook wereldnieuws. Er is zelfs een nieuw soort roklengte naar de 29-jarige vernoemd. Het is geen mini, geen midi, maar een Middleton. Wat we ons hierbij voor moeten stellen? Een rok die net, maar dan ook echt nét, boven de knie eindigt. Gecombineerd met de typerende suède rijlaarzen heb je ‘The Middleton’ te pakken. Wij laten ‘m voorlopig even aan ons voorbij gaan.

Ontwerpers slaan aan het schetsen voor Kate’s trouwschoenen >

IN KATE’S SCHOENEN
Bij zo’n veelbesproken trouwjurk horen natuurlijk een paar knallende accessoires. Zo lieten insiders onlangs al weten dat Kate hoedengenie Philip Treacy heeft gevraagd om een uitbundig hoofdjuweel voor het trouwdiner te maken. En nu klapt de Amerikaanse royalty-kenner Yvonne Yorke uit de school over Kate’s trouwmuiltjes.De aanstaande prinses zou vier paar schoenen met verschillende hoogten hebben uitgekozen.

En, nu komt het, tijdens het beproefde loopje naar het altaar zal Kate op flats lopen, die volgens Yorke bezaaid zullen zijn met satijn en borduursels. Begrijpelijk: je zult maar op je snufferd gaan terwijl de hele wereld toekijkt.