Something old, something new, something borrowed, something blueDe Nieuwe Kerk van Amsterdam is omgetoverd tot een ware catwalk met fabuleuze couture trouwjurken van Nederlandse ontwerpers.


MART VISSER
De Nieuwe Kerk wordt ieder jaar voor bijna twee maanden uit handen gegeven aan een bekend persoon uit binnen- of buitenland. Vanaf 26 augustus is ontwerper Mart Visser als zogenoemde ‘Kerkmeester’ aan de beurt en hij tovert de kerk om in een heus trouwsprookje. De tentoonstelling is toepasselijk ‘Een ode aan de Nederlandse Haute Couture’ gedoopt.


Pssst… Lady Gaga draagt Jan Taminiau in haar nieuwe video Yoü and I >


Bezoekers worden dromerige trouwjurken voorgeschoteld van o.a. Mattijs van Bergen, Jan Taminiau, Cleas Iversen, Percy Irausquin en Frank Govers. Ook eyecatcher 'The Bride' van Master and Creator mag dit jaar niet ontbreken. Bedenker en ontwerper Simon de Boer knutselde een monumentale bruidsjurk in elkaar, gemaakt uit 300 kilo gedragen trouwjurken, met een sleep van 80 meter en meer dan 1,8 km naad. Vorig jaar was de trouwrobe al eens te zien in de Oude Kerk van Amsterdam.


EEN ODE AAN DE NEDERLANDSE HAUTE COUTURE

Waar: De Nieuwe Kerk, De Dam, Amsterdam
Wanneer: 26 augustus tot 2 oktober 2011
Prijs: € 5
Info: www.nieuwekerk.nl