Laura Dols verzamelt sinds 1970 trouwjurken uit de jaren vijftig en ouder. Haar collectie bestaat uit robes van antiek kant, prachtig zijde en bijzondere stoffen die moeilijk te vinden en bovendien inmiddels niet meer te betalen zouden zijn. De jurken zijn vaak met de hand en ouderwets vakmanschap gemaakt. Haute couture avant la lettre, dus. Op 21 en 22 september houdt Laura Dols (op afspraak) open huis in het atelier waar deze verzameling uitgestald staat.

De beste vintage sites op een rij! >

 
DUM DUM DUM-DUM
De gedachte achter dit initiatief is dat Laura vrouwen wil inspireren om iets nieuws van een oude trouwjurk te maken. De antieke jurken zijn in het nieuwe bruidsatelier van Laura Dols al onder handen genomen en aangepast aan de wensen van deze tijd, zoals het vermaken van de halslijn of taille. Uitgaande van de stof, het kant en het model kunnen de trouwjurken, in overleg met de bruid, deskundig worden aangepast tot een nieuw en eigen ontwerp. Saillant detail: met een dergelijke vintage jurk kun je gerust een nulletje van de prijs afhalen ten opzichte van die van nieuwe bruidsjurken. Kun je van dat geld wellicht een tweede (korte) bruidsjurk aanschaffen voor ’s avonds op de dansvloer? Oké, we draven door.

 
Lily Allen trouwde ook in een vintage-geïnspireerde jurk >

 
LAURA DOLS VINTAGE BRUIDSJURKENATELIER
Waar: het Huis met de Hoofden, Keizersgracht 123, Amsterdam
Inschrijving: drie rondes, van 11.00-13.00, 13.00-15.00 en 15.00-17.00 uur
Speciaal vervoer: vanaf Centraal Station kun je op verzoek in het huwelijksbootje stappen en word je naar het Huis met de Hoofden gevaren
Aanmelding: service@lauradols.nl


Fotografie: Marc de Groot, styling: Maarten Spruyt
Clothing, Dress, Photograph, Bridal clothing, Formal wear, Style, Wedding dress, Gown, Embellishment, Fashion,