Social media is je beste vriend als het aankomt op het opdoen van inspiratie, óók als het je bruiloft betreft. We helpen je een handje en zetten de 10 mooiste Instagramaccounts voor je op een rij. Here comes the bride…

1. @houghtonnyc

instagramView full post on Instagram

Laat je inspireren door designer Katharine Polk. Unieke looks voor fashion-forward bruiden – we bedoelen maar, niet iedere bruid kan ’n broekpak hebben op haar grote dag – en mooie vintage foto’s van de trouwerijen van je favoriete beroemde koppels (denk: Elvis en Priscilla Presley).

2. @naeemkhanbride

Opzoek naar een trouwjurk met indrukwekkende details, unieke stoffen en over-the-top borduurwerk? Dan ben je hier op de juiste plek.

3. @rimearodaky

Deze Parijse designer weet heel goed hoe ze een jaloersmakende feed moet samenstellen. Naast de elegante jurken die ze prijsgeeft op haar account, deelt ze ook foto’s van haar échte bruiden op hun grote dag – wat wil een mens nog meer?

4. @lauredesagazan

Bohemian brides opgelet – dit is het account waar je al die tijd naar op zoek was. Tijdens het scrollen overweldigen de romantische kanten jurken je plotseling met emoties waarvan je ze pas dacht te hebben op de dag zelf. Zegt genoeg, toch?

5. @loho_bride

Het LOHO-account draait niet enkel om de bruidsjurken, oprichtster Christy Baird deelt ook zorgvuldig gekozen plaatjes die uitdragen wie de LOHO-bruid precies is: elegant en klassiek zonder moeite.

6. @eliesaabworld

Echte couture op je grote dag? Ga voor inspiratie naar Elie Saab. Van eigen jurken en accessoires tot catwalkoutfits, het behoort allemaal tot de magie van de feed van deze modeontwerper.

7. @odylynetheceremony

Romantisch en een tikkeltje bovennatuurlijk: het doel van de Ceremony is om jurken te creëren die magie uitstralen. Dat vind je dan ook zeker terug in hun dromerige Instagramaccount.

8. @marchesafashion

Je blijft maar scrollen door de kiekjes van designers Georgina Chapman en Keren Craig. Kijk naast de gedetailleerde jurken ook even goed naar de prachtig afgewerkte clutches en accessoires.

9. @bloomfeld.luxury.bridal

Bloomfeld houdt je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent de bruidsmode; trouwjurken – de één nog adembenemender dan de ander – en bloedmooie accessoires volgen elkaar op.

10. @samuellecouture

Designer Sam Walls jurken zijn adembenemend. Elke afzonderlijke gown is handgemaakt, gestikt en geborduurd door Walls zelf, waardoor haar onberispelijke oog voor detail in iedere jurk doorschemert. Een unieke afsluiting van deze lijst vol accounts die het volgen waard zijn.

bron: Harper’s Bazaar