De laatste trend op het gebied van bruidstaarten is er niet één voor de poes. Bruiden ruilen het traditionele witte gebak liever in voor de zogenaamde geode cake, waaruit een grote kristallen steen gehouwen lijkt te zijn. En het internet wordt gek, want de één vindt ‘m prachtig en de ander zou er nog geen cent voor willen neerleggen. Kijk zelf maar even:

youtubeView full post on Youtube

De taart, geïnspireerd door amethisten, van de bruidstaarten-ontwerpstudio Intricate Incing ging eerder dit jaar al viral. Hij is overigens helemaal eetbaar: ‘The geode is made from rock candy that I then crafted with modeling chocolate, hand painting, and gold leaf,’ aldus bakker Rachael Teufel.

Wij weten nog niet of we fan zijn of niet. Knap hoor, al dat handwerk, maar van de verkeerde kant lijkt het net of er een gigantisch hap uit je bruidstaart is genomen en soms komt de optische illusie gewoon niet echt, ehm, goed uit de verf.

En oké, eerlijk is eerlijk, de volgende paar taarten zijn wél mooi gelukt. Maar of we ‘m nou als bruidstaart zouden willen hebben…

bron: Cosmopolitan