Een (witte) trouwjurk betekent al lang niet meer wat het vroeger deed. Moderne bruiden geven het jawoord in modische varianten van de prinsessenjurk (de nieuwe bridal collectie van Vera Wang voor 2017 toevallig al gezien? Hemeltjelief, zo mooi) of een prachtpak van fashion creators Viktor&Rolf. Silhouetten zijn lief voor het figuur, een anders-dan-anders trouwoutfit wordt alom bejubeld (die cargopants van model Hanne Gaby!) en hier en daar wat bloot, daar kijkt oma heus niet van op. Ook zij weet dat maagdelijke, reine bruidjes, nou ja, niet meer van nu zijn.

Maar toen gebeurde er dit tijdens Bridal Week - deze week in New York:

Hairstyle, Shoulder, Fashion show, Shoe, Floor, Flooring, Fashion model, High heels, Dress, Runway, pinterest

De man achter deze 'jurk', Alon Livné, staat bekend om zijn ietwat gewaagde ontwerpen, maar deze zogeheten 'Heaven' jurk - die bestaat uit een nude bodysuit bezaaid met kristallen en een rok slash sluier - laat bijzonder weinig aan de verbeelding over. (Even niet letten op de tenen, trouwens.)

Aan onze collega's van Cosmopolitan.com vertelde Livné: 'I wanted to make something that is very showstopper, very unique, but still feminine and soft' en voegde er aan toe dat de outfit 'quite comfortable' is. Voor op de schaatsbaan wellicht, tijdens een drievoudige axel.

Wel legde hij uit dat het ontwerp iets anders in de winkel zal komen te hangen, te weten met een nieuwe overrok. We nemen aan dat hij daarmee bedoelt dat-ie iets meer verhult. Hoewel: 'For the dancing, she can take off the overskirt and be more sexy.'

(Déze viral video gezien van een bruid die een full-on Beyoncé-routine deed op haar bruiloft in bodysuit?)

instagramView full post on Instagram

Afijn, zeg het maar. Zou jij dit aantrekken?

Van: Harper's BAZAAR UK