Het seizoen van de trouwerijen is weer aangebroken. Tijd om je zomerjurken klaar te leggen en je goede manieren uit de kast te halen. Jouw gedrag kan namelijk een behoorlijk effect hebben op de grote dag van iemand anders, en je wilt niet op je geweten hebben dat de bruid of bruidegom ook maar één negatieve herinnering aan de dag heeft.

1. Ga niet bij het nieuwe koppel aan tafel zitten

Het pasgetrouwde stel zal vaak zijn best doen om alle tafels rond te gaan, maar als ze ervoor hebben gekozen om een eigen tafel te hebben, laat ze dan genieten van hun tijd samen. Niemand wil een derde wiel op de gelukkigste dag van hun leven.

Tablecloth, Dishware, Glass, Serveware, Stemware, Drinkware, Textile, Tableware, Table, Pink, pinterest


2. Schrok niet alle hapjes naar binnen

Er is weliswaar al voor betaald, dus als je zal niemand op kosten jagen. Maar als oma niet eens de kans krijgt om een met bacon omwikkelde gamba te proberen omdat ze binnen drie minuten op waren, kun je boze blikken verwachten.

3. Heb geen commentaar op de drankjes

Ja, het klinkt misschien stom, maar waarschijnlijk hebben de bruid en bruidegom (oké, misschien alleen de bruid) wekenlang gediscussieerd over de drankjes die ze aanbieden. Zorg ervoor dat die discussie niet voor niets is geweest door niet achter hun rug om over de drankkeuze te praten.

4. Nee, klaag ook niet over het eten

Je bent niet uit eten in een vijfsterrenrestaurant, dus als je zalm smaakt alsof hij te lang is gebakken, zeg je daar niks van. Het stel (of nog erger: hun ouders, als die voor de bruiloft hebben betaald) zal het niet fijn vinden om te horen dat hun gasten het niet naar de zin hebben.

Dish, Food, Cuisine, Meal, Ingredient, Brunch, Comfort food, À la carte food, Delicacy, Side dish, pinterest


5. Maak niet teveel gebruik van een open bar

De drankjes zijn er om alles wat losser en gezelliger te maken en om te toosten om de bruid en bruidegoom. Niemand wil toekijken hoe jij de ene alcoholische versnapering na de andere naar binnen werkt, om uiteindelijk met je hoofd boven het toilet te eindigen.

6. Draag geen wit

Je wil natuurlijk niet meer aandacht trekken dan de bruid. Daarbij: witte kleding is een magneet voor rondvliegend eten. Een rommelige aandachtstrekker, dat is wel het laatste wat je wilt zijn.

7. Neem de versiering niet mee naar huis

Het kan zomaar zijn dat de bruid de bloemen uit het mooiste boeket dat jij ooit zag nog wil gebruiken om in haar trouwalbum te verwerken. Even netjes vragen, dus.

Tablecloth, Petal, Bouquet, Dishware, Textile, Flower, Stemware, Centrepiece, Glass, Linens, pinterest


8. Negeer de aangewezen zitplaatsen niet

Weet je hoe lang het duurt om de perfecte combinatie te maken van vrienden, familie en gasten die je eigenlijk gewoon uit moest nodigen? Lang. Zelfs als je niemand aan je tafel aardig vindt: niet klagen. Eet snel je eten op en zoek de leuke mensen weer op zodra je klaar bent.

9. Flirt niet met de obers

Maar serieus, probeer het niet eens. Obers zijn er om de avond goed te laten verlopen. Wanneer jij zijn aandacht probeert te trekken zal het alleen maar in de weg staan van een goede service.

Van: Delish US