Groot-Brittannië is in rep en roer: maken Prins Harry en Meghan Markle vandaag of morgen hun verloving bekend? Het zou zomaar kunnen.

Consternatie op Buckingham Palace

De werknemers van Buckingham Palace zijn namelijk met spoed bij elkaar geroepen. De laatste keer dat dit gebeurde was toen Prins Philip zijn pensioen aankondigde, dus dit wordt alleen gedaan als er écht groot nieuws is.

Talloze royalty watchers in Engeland zeggen dat dit maar één ding kan betekenen: Prins Harry en Meghan Markle maken dit weekend hun verloving bekend. Wat best aannemelijk is, omdat Meghan deze week al in Londen werd gespot en ze volgens insiders vanaf deze week intrekt bij Harry.

De Britse royals moeten dus wel met een verklaring naar buiten gaan komen. Daarnaast melden bronnen dat ook de BBC, die onlangs nog de derde zwangerschap van Kate Middleton mochten aankondigen, is ingelicht over 'groot nieuws'. Hou je vast dus...

White-collar worker, Suit, Neck, Fictional character, Gesture, Photo caption, Movie, pinterest

De 33-jarige Prins Harry en 36-jarige Meghan Markle zijn nu iets meer dan een jaar samen. Ze leerden elkaar begin 2016 kennen tijdens de Invictus Games in Toronto.

Als de twee gaan trouwen is het de tweede keer dat een Britse royal in het huwelijksbootje stapt met een Amerikaanse. Prins Edward trouwde in 1937 met Wallis Simpson en gaf toen voor haar de troon op, omdat ze al twee keer gescheiden was en dit door de Britse kerk niet getolereerd werd. Meghan Markle was ook eerder getrouwd, met Trevor Engelson. Ze scheidden in 2013 na een twee jaar durend huwelijk.