Twee dagen geleden gaven Prins Harry en Meghan Markle hun eerste officiële tv-interview als verloofd koppel. Tijdens hun gesprek met BBC's Mishal Husain, zagen Harry en Meghan er net zo verliefd uit als Prins William en Kate Middleton zeven jaar geleden, maar er waren ook wat verschillen. Dit is wat ons opviel.

De Setting

Suit, White-collar worker, Formal wear, Outerwear, Tuxedo, Event, Conversation, Tie, Long hair, Fashion accessory, pinterest

Beide interviews vonden plaats in een informele woonkamersetting. De kamer van William en Kate zat vol met kleuren en patronen, een gestreepte bank en een bonte verzameling aan kussens rondom het koppel. Dat oogt veel tradiotoneler dan de beige bank en passende kussens in het interview van Harry en Meghan.

Hoewel het onduidelijk is of deze kamers hun persoonlijke woonkamers zijn, geven de donkere tinten en patronen meer een tradiotionele vibe, terwijl de lichte kleuren in de kamer van Harry en Meghan wat moderner zijn. Een beetje zoals de koppels zelf.

De Outfits

Hoewel beide interviews in een relaxte setting plaatsvonden, was de kleding van William en Kate veel formeler dan die van Harry en Meghan. William droeg een klassiek donker pak met pochet, terwijl Harry voor een lichtblauw pak met smalle stropdas ging. Meghan en Kate hielden allebei hun make-up en manicure simpel en droegen beide lichte krullen in het haar, maar toch was de blauwe zijden Issa-jurk van Kate ietsjes stijverdan de donkergroene jurk die Meghan droeg.

De Atmosfeer

Of het nu is omdat ze ten tijde van de verloving ouder zijn (36 en 33 tegenover William en Kate's 28) of omdat er minder druk is omdat Harry niet de eerste in lijn voor de troon is, Meghan en Harry lijken een stuk meer op hun gemak tijdens hun eerste keer voor de camera.

Kate leek wat meer gespannen tijdens haar verlovingsinterview. Begrijpelijk, want het was een van de eerste keren dat ze ooit op tv was. Wanneer zij sprak kon je merken dat ze niet helemaal wist wat ze moest doen. Markle kwam een stuk comfortabeler en relaxter over, wat wellicht te danken is aan haar ervaring als actrice.

De Lichaamstaal

Suit, Formal wear, White-collar worker, Tuxedo, Event, Conversation, Smile, pinterest

Gedurende hun interview zaten Prins William en Kate Middleton apart van elkaar en raakten ze elkaar nauwelijks aan. Hiermee toonden zij hun stricte naleving van het besluit van de Koningin en Hertog van Edinburg dat genegenheid niet mag worden vertoond in het openbaar. Als ze elkaar tijdens het gesprek al aanraakten, ging dat niet verder dan een paar korte klopjes op elkaars knieën. Hun lichamen waren richting de camera's gedraaid en de meeste antwoorden waren gericht aan de interviewer en niet aan elkaar.

Meghan en Harry's interview begint met hen, schouder aan schouder met hun armen in elkaar gestrengeld. Ze houden bijna de hele tijd elkaars handen vast en hun lichamen zijn naar elkaar toe gedraaid. Veel vragen beantwoorden ze al starend in elkaars ogen. Dit sluit aan bij het interview dat Prins Harry in juni gaf, waarin hij vertelde over zijn toewijding de 'monarchie te moderniseren'.

Het verhaal van het aanzoek

Beide koppels vertelden aan het begin van het interview het verhaal van hun aanzoek, maar die verhalen waren behoorlijk verschillend. William ging voor Kate op de knie tijdens een reis naar Kenia, Harry stelde de vraag aan Meghan tijdens een 'gezellige avond' thuis gedurende een diner met roast chicken.

De Ringen

Nail, Ring, Finger, Hand, Engagement ring, Wedding ring, Jewellery, Fashion accessory, Manicure, Wedding ceremony supply, pinterest
Getty Images

Prins William gaf Kate Middleton de verlovingsring van zijn overleden moeder. 'Het leek mij een goed idee, omdat ze deze leuke en opwindende tijd niet kan meemaken,' vertelde William over zijn moeder. 'Dit was mijn manier om haar dichtbij dit alles houden.'

Harry koos geen erfstuk, maar ontwierp in plaats daarvan een speciale ring voor Meghan. Hij eerde Princes Diana door twee diamanten uit haar persoonlijke collectie in de ring te verwerken.

'De kleine diamanten aan elke kant komen uit de sieradencollectie van mijn moeder om er zeker van te zijn dat zij bij ons is op deze gekke reis.' zei Harry. De middelste steen in de ring komt uit Botswana, waar het koppel samen tijd doorbracht tijdens de eerste dagen van hun relatie.

De Koningin

Hat, Fashion, Headgear, Fedora, Fashion accessory, Suit, Formal wear, Smile, Flower, Event, pinterest
Getty Images

Zowel Kate als Meghan hadden de Queen ontmoet voordat hun verloofden de grote vraag stelden, maar de manier waarop beiden hun verhaal vertellen is behoorlijk verschillend.

Kate's eerste ontmoeting met haar toekomste schoonmoeder was tijdens een familiebruiloft en dat was kort en to the point: 'Ik ontmoette haar voor het eerst tijdens de bruiloft van Peter en Autumn (Phillips), en nogmaals, er waren een heleboel andere gasten bij en ze was erg vriendelijk,' zei Kate.

Meghan vertelde tijdens het interview echter uitgebreid over de langbestaande monarch, en Harry vertelde dat de corgi's meteen dol op haar waren.

'Ik vind het geweldig om de mogelijkheid te hebben haar door zijn lens te bekijken, niet alleen met eer en respect voor haar als monarch, maar met de liefde die hij voor zijn grootmoeder heeft,' zei Markle. 'Al die verschillende lagen zijn erg belangrijk voor me geweest, dus toen ik haar ontmoette had ik enorm veel begrip - en natuurlijk ongelooflijk veel respect - dat ik die tijd met haar kon doorbrengen. Ze is een ongelooflijke vrouw.'

De Kindervraag

Beide prinsen reageerden op de te verwachten vraag over wanneer ze kinderen willen nemen door te zeggen dat ze alles 'stap voor stap' wilden doen.

'Ik denk dat we het stap voor stap zullen doen,' zei William. 'We houden ons nu eerst bezig met het huwelijk en daarna denken we misschien aan kinderen. Maar we willen natuurlijk een gezin, dus we moeten daar langzamerhand over na gaan denken.'

Prins Harry reageerde met iets meer humor.

'Momenteel niet, nee,' grapte Harry als antwoord op de vraag. 'Natuurlijk doen we alles stap voor stap en hopelijk zullen we in de nabije toekomst een gezin starten.'

Van: AR Revista