> Stap één: bepaal het budget
Overleg van tevoren wat je voor de ringen zou willen betalen en maak dat ook kenbaar als je gaat winkelen. Stel je voor dat je verliefd wordt op DE ring en er vervolgens achterkomt dat je daar een tweede hypotheek voor af moet sluiten. Geen goed idee.

> Stap twee: vorm een idee van wat je zoekt
Willen jullie matching ringen? Moet-ie bij je verlovingsring passen? Wil je een ring met edelstenen of een exemplaar zonder opsmuk? En welke kleur metaal heeft de voorkeur? Denk na over de sieraden die je normaal draagt en je dagelijkse bezigheden. Als je veel met je handen werkt is een grove ring met een grote steen niet zo praktisch. Oh, en vraag jezelf even af of je zo'n uitbundig exemplaar over 20 jaar überhaupt nog steeds net zo mooi vindt.

> Stap drie: ga op zoek naar inspiratie
Speur het wijde web af naar exemplaren die je mooi vindt, ga windowshoppen én download ELLE's Wedding-app. Koop in ieder geval niet de eerste de beste ring die je mooi vindt, want o wee als je later een nóg mooiere tegenkomt. Wil je echt een uniek exemplaar? Ontwerp hem zelf of laat hem bij bv Cartier helemaal naar eigen smaak samenstellen.

> Stap vier: lees je in
Denk je aan diamanten? Lees je dan een beetje in over de 4 C's:
Carat (gewicht)
Het gewicht van de steen wordt uitgedrukt in karaat: één karaat staat gelijk aan 0,2 gram. En over het algemeen geldt hoe zwaarder, hoe kostbaarder.
Color (kleur)
Diamanten zijn niet altijd wit, sterker nog: hoe witter de kleur, hoe zeldzamer de steen. Behalve wit zijn er bijvoorbeeld ook roze, bruine en zelfs zwarte diamanten.
Clarity (zuiverheid)
Diamanten zijn natuurproducten en dat brengt imperfecties met zich mee. Een loepzuivere steen is heel zeldzaam en dus een stuk prijziger.
Cut (slijpkwaliteit)
De manier waarop een diamant geslepen wordt is van invloed op de schittering ervan. Als een diamant slecht geslepen is zal hij veel minder stralen.

Nog niet zo ver? Geef vast een hint met deze 10 prachtige verlovingsringen >