Kate Middletons trouwjurk-gate

Speculaties alom. Wie-o-wie zit er toch achter de trouwjurk van Kate Middleton? De mogelijke kandidaten op een rij.

Meest gelezen

Het begint een beetje op een lose/lose-situatie te lijken. Insiders beweren namelijk dat Kate maar liefst drie ontwerpers een trouwjurk laat maken, zodat wanneer er een naam uitlekt, ze gemakkelijk voor een andere robe kan kiezen.

 

Prins William mag namelijk ab-so-luut niet weten wie ze draagt voordat ze Westminster Abbey inloopt. Wij spelen het spelletje mee en sommen alle mogelijke gegadigden op.

Advertisement - Continue Reading Below

 

BRUCE OLDFIELD
Vooral vlak na de verloving werd de Britse Bruce Oldfield herhaaldelijk genoemd als dé ontwerper achter Kate’s bruidsjurk. Zijn ontwerpen worden vaak gedragen door de Engelse royals en ook de Middletons schijnen groot fan te zijn van de man.

 

Toch niet? Al snel bleek echter dat Kate waarschijnlijk niet voor Oldfield heeft gekozen. Hij was namelijk de favoriet van Prinses Diana en Kate zou liever een andere weg willen inslaan dan Williams moeder. Ze heeft immers al de verlovingsring van Prinses Di om haar vinger.

Meest gelezen

 

DANIELLA HELAYEL
Ooit gehoord van Daniella Helayel? Misschien gaat er bij de naam van haar label, Issa London, een belletje rinkelen? Juist ja, van dit merk was de blauwe jurk afkomstig waarin Kate haar verloving met Prins William bekend maakte. Het is bovendien één van de favoriete Britse modelabels van de aanstaande prinses.

 

Toch niet? Helayel is Braziliaanse en het is bijna zeker dat Kate voor de grote dag voor een Britse ontwerp(st)er kiest. Bovendien is Helayel niet gespecialiseerd in trouwjurken. Wel schijnt de ontwerpster een jurk voor Kate’s huwelijksreis en/of trouwdiner te maken.

 

ALICE TEMPERLEY
Dé grote favoriet van Kate Middleton en zus Pippa is ontwerpster Alice Temperley. Plus ze voldoet aan een flink aantal eisen. Brits, kan met prachtige trouwjurken op de proppen komen en maakt edgy, doch chique kleding.

 

Toch niet? Ondanks dat zus en moeder Middleton onlangs druk in gesprek met de ontwerpster voor de Temperley-studio werden gefotografeerd, schijnt ze zeker niet dé trouwjurk te maken. Wel waar: Kate’s getuige, zus Pippa, draagt tijdens de ceremonie een jurk van Temperley.

 

JASPER CONRAN
De nieuwste naam die opduikt in trouwjurk-gate. De 51-jarige Jasper Conran won talloze prijzen in Engeland. Bovendien staat de Brit bekend om zijn ietwat conservatieve no fuss-kleding, wat Kates handelsmerk is.

 

Toch niet? Insiders beweren dat niet een man, maar een Britse vrouw de trouwjurk ontwerpt. Bovendien zou Kate toch een wat spannender ontwerp voor haar trouwjurk voor ogen hebben. En tja, Conran houdt van simpel.

 

SARAH BURTON VAN MCQUEEN
Nadat Alexander Lee McQueen zelfmoord pleegde nam zijn rechterhand, Sarah Burton, de boel over. En dat valt niet tegen. De Britse ontwerpster wordt alom geprezen en ook Kate schijnt groot fan te zijn van Burton.

 

Zo groot zelfs dat ze de ontwerpster voor haar trouwjurk zou hebben gevraagd. Smeuïg detail: Jonathan Akeroyd, directeur van het McQueen-modehuis, heeft tegen een collega gezegd dat Burton de opdracht inderdaad heeft gekregen….

 

Toch niet? Tja, waarom eigenlijk niet. Burton werkte al aan talloze andere trouwjurken voor Engelse royals, zoals Plum Sykes, en trouwde zelf ook in een McQueen. Ze weet dus waar ze ’t over heeft.

 

Het enige tegenargument: Kates kledingstijl zou te degelijk – lees: saai – zijn voor een McQueen-ontwerp.

 

Het blijft dus nog even gissen.