Marc Jacobs komt op voor homokoppels

Vrijheid, blijheid én gelijkheid; ontwerper Marc Jacobs komt op voor gelijke rechten voor homokoppels.

Kudo’s voor Marc Jacobs. De Amerikaanse (en gay) designer vecht voor gelijke rechten. Hij is het er niet mee eens dat de (weinige, want nog lang niet overal erkend) legaal getrouwde homokoppels worden uitgesloten van meer dan 1100 federale rechten en voordelen die samenhangen met het huwelijk – voornamelijk belastingen.

 

Bekijk de a/w 2011-collectie van Marc Jacobs >

 

I WANT MY RIGHTS

In samenwerking met Human Rights Campaign (HRC) ontwierp-ie een limited edition T-shirt om die mening kracht bij te zetten. Op het shirt staat een lesbisch koppel afgebeeld, samen met hun kindje en de tekst ‘I pay my taxes, I want my RIGHTS!. Op de rug getekend met ‘Marc Jacobs Proudly Supports HRC. Kijk, dat noemen we nou duidelijke taal.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Om en nabij de 500 shirts zullen worden verkocht in verschillende plaatsen in de VS en via shop.hrc.org. Helaas: zij verschepen niet naar Nederland. Wel leuk: alle opbrengsten gaan naar HRC’s strijd voor gelijkheid.

 

Jacobs is in goed gezelschap. Onder andere modeontwerpers Michael Kors, Calvin Klein en Christian Siriano werkten al eens samen met HRC.

 

Meer wedding-nieuws >