Hotel Zenden - Parel van het Zuiden

Midden in het mooie Maastricht vind je een door ELLE onlangs (her)ontdekte hotspot: hotel Zenden.

Meest gelezen

Bij voetballiefhebbers doen de onderkop en de naam van deze stek hoogstwaarschijnlijk bellen rinkelen... Kan kloppen. Het hotel is van De Ouders Van en wordt gerund door De Broer Van. Van wie? Van Boudewijn. Wie? De voetballer. Van zus Charlotte-Sophie, getrouwd met ook al een voetballer. Nee? Hun dochter Jezebel dan? Die andere bruiloft, afgelopen zomer op Ibiza, net voordat Yo & Wes hun driedaagse suikertrouwspin ontvouwen? Juist! Die.

Advertisement - Continue Reading Below

WITTE WEELDE MET OOSTERSE TOUCH
Enfin, ondanks het geweld aan voetbalreferenties, merk je daar in het hotel zelf (bijna) niks van. De stuk voor stuk unieke kamers, de lobby, het restaurant; alles is wit, sereen en voorzien van smaakvolle designstukken in strak, constaterend dieppaars. En her en der vind je ingenieuze Japanse grapjes, beplanting en vernuftigheden.

 

Ondertussen is het er een zoete inval; de Maastrichtenaren weten al sinds de late jaren ‘60 hun weg naar Zenden te vinden vanwege de sportschool met zwembad die het prachtige pand aan de Maas herbergt.

Meest gelezen

 

SOUTERRAIN CHIC
De Ouders Van startten jaren geleden, in de jaren ’60, toen er nog totaal geen sprake was van ouderschap en Vader Pierre nog een verdienstelijke carrière als sportverslaggever voor de boeg had, een zwembad in hartje ‘Mestreech’. Na verloop van tijd werd het zwembad een sportschool met zwembad. En nog later werd de sportschool met zwembad een sportschool met zwembad met hotel.

 

Oftwel: ‘hotel, studio, sports, swimclub’, zoals de website tegenwoordig kopt. Vermakelijk zijn de kindertjes die gehurkt het souterrain in turen op zoek naar hun spetterende vriendjes. Niet romantisch? Mis. Hotelgasten kunnen de hele dag, maar vooral ook ’s avonds, gebruiken maken van het zwembad in het gewelfde en ’s avonds sfeervol verlichte souterrain. De luiken aan de straatzijde zijn dan gesloten...

 

TOUR DE MAASTRICHT
Het rode bakstenen hoofdgebouw is niet de enige trots van Hotel Zenden. In nog twee andere, minstens zo mooie panden, allemaal op kruipafstand van het Onze Lieve Vrouweplein, ontwikkelt het hotel nog steeds nieuwe kamers en studio’s. Sommige zijn geheel zelfvoorzienend. Dus: je eigen huisje in Maastricht, met de voordelen van een hotel en andere hebben een prachtig balkenbalkon, eigen terras of binnentuin.

 

Iedere ruimte is voorzien van een kingsize Auping bed, een flatscreen verstopt achter een reflecterende spiegel (vooral ‘uit’ prachtig), een bad en/of heerlijke douche, grote spiegels (hoera!) en in de kleinere kamers slimme, ruimtebesparende foefjes. Maar misschien nog wel het allermooiste: Zenden is ontzettend betaalbaar! Er is echt voor elk wat wils, dus wat ons betreft een perfecte uitvalsbasis voor een dagje, weekendje, midweek of langer toeven in de hoofdstad van het Zuiden. Trouwplannen of niet.


HOTEL ZENDEN

Sint Bernardusstraat 5/7
Maastricht
043 3212211
www.zenden.nl

 

 

ELLE testte de prachtigste (bruids)suites voor je >