Sophie Cranston maakt Kate Middletons trouwjurk

Breaking news: de ontwerpster achter Kate Middletons trouwjurk is Sophie Cranston.

Meest gelezen

Althans, dat beweert royalty insider Yvonne Yorke. En laat deze dame het nou altijd bij het goede eind hebben. Bovendien kent Yorke aardig wat mensen binnen de deuren van Buckingham Palace en hebben we haar nog nooit op een leugen kunnen betrappen.

 

CATHERINE & CRANSTON
Bruce Oldfield, Sarah Burton, Alice Temperley. Zeeën aan inkt werden al verspild aan geruchten over Kate’s – of pardon, Catherine’s – trouwjurk.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Journaliste Yvonne Yorke schreef in haar column voor The Huffington Post al vanaf het begin dat een jonge en onbekende ontwerpster achter dé jurk zat. En nee, de namen die werden geroepen in de media waren het zeker niet. Toch hield Yorke zelf haar lippen stijf op elkaar. Tot dit weekend. De journaliste kopt groot met: Exclusive: Sophie Cranston Chosen as Kate Middleton's Wedding Dress Designer. Duidelijk.

Meest gelezen

 

Doet Kate haar eigen make-up voor The Royal Wedding? >

 

Bovendien vertelt Yorke dat ze het nieuws al vier maanden (!) voor zich houdt en het nu eindelijk mag verklappen. Het ging er namelijk niet zozeer om dat Kate Middleton de naam niet wilde vertellen, maar dat de Koninklijke familie bang was dat Cranston een mediastorm over zich heen zou krijgen.

 

Dit gebeurde eerder bij de designers van Diana’s trouwjurk – David en Elizabeth Emanuel – op het moment dat hun namen al een maand na de verloving werden onthuld.

 

HELIKOPTER?
Geen gekke keus overigens. Tuurlijk, we zijn ietwat teleurgesteld dat Sarah Burton van McQueen de taak niet heeft gekregen. Maar Sophie Cranston is ook de minste niet. Zo won de 34-jarige Britse al een flinke bups modeprijzen en werkte ze, heel toevallig, al voor Alexander McQueen en Temperley London.

 

Cranston creëerde in 2002 haar eigen label, Libélula (spaans voor libelle), waar de prinses in spé groot fan van is. Denk aan: strakke silhouetten, prachtige stoffen en veel kleurrijke prints.

 

Pssst... Wij gokten eerder al op Sophie Cranston >

 

Geinig detail: Libélula española is één van de eerst ontworpen helikopters. En laat Prins William nou zo’n gevaarte besturen als search-and-rescue helikopterpiloot. William en Kate kwamen in 2008 bovendien nog onder vuur te liggen, omdat Prins William tijdens een militaire training met een helikopter in Kate’s achtertuin landde.

 

Zelf trouwplannen? Nieuw op ELLE.nl: alles voor en over De Grote Dag >