William & Kate: het sprookjeshuwelijk

Nog één laatste keer duiken we in Het Huwelijk van de eeuw. Gewoon, omdat het kan.

Meest gelezen

Van Kate Middleton naar Catherine, The Duchess of Cambridge. Dan doe je iets goed.

 

En dat deed Kate – oftewel Catherine – zeker. Niet alleen koos de nieuwbakken prinses voor een droom van een trouwjurk, ook na het huwelijk schitterde ze verder. In nóg een costumized Sarah Burton voor Alexander McQueen. Neuh, natuurlijk zijn wij niet stikjaloers.

 

SARAH BURTON
Bij een groots huwelijk hoort een grootse receptie. Dus hulde Kate zich ’s avonds in een hagelwitte strapless avondjurk van satijn met diamanten waistband en angoravestje. Ook ontworpen door Sarah Burton, die vrijdagmiddag voor het eerst sprak over haar koninklijke opdracht.

Advertisement - Continue Reading Below

 

‘Het is de mooiste ervaring van m’n leven geweest om met Catherine Middleton te werken aan haar trouwjurk en ik heb genoten van ieder moment’, jubelt Burton op Vogue UK. ‘Het was zo’n enorme eer om gevraagd te worden en ik ben zo blij met wat wij en het Alexander McQueen-team gecreëerd hebben. (…) Begrijpelijkerwijs is Catherine heel scherp geweest om alle details van haar trouwjurk geheim te houden, waar iedere bruid natuurlijk recht op heeft, en wij hebben ervoor gezorgd dat alles vertrouwelijk bleef tot de dag van het huwelijk.’ Aldus Burton.

Meest gelezen

 

En dat is zeker gelukt, hoewel Sarah – weliswaar vermomd met enorme bontmuts – wel al de dag voor het huwelijk werd gespot bij The Goring Hotel, waar Kate verbleef.

 

Zien! Kate’s prachtige trouwjurk van Sarah Burton voor McQueen >

 

PIPPA, PRINCESS OF PERKINESS
Het McQueen-genie had het er maar druk mee. Ze maakte namelijk ook de schoenen van Kate en de jurk van Pippa Middleton. En die laatste bleek nogal in de smaak te vallen bij het mannelijke publiek én Prins Harry. Kates jongere zusje werd pardoes gedoopt tot 'Princess of Perkiness' (Prinses van Levendigheid) en 'Her Royal Hotness' (vanwege haar appetijtelijke behind in de strakke jurk).

 

Ook Prins Harry verdient nog een applausje. De roodharige grappenmaker bracht volgens ingewijden een hilarische speech op de huwelijksreceptie. Een voorbeeld: ‘William had geen greintje romantiek in zich voordat hij Kate ontmoette, dus ik wist meteen dat het serieus was toen William ineens kirrend aan de telefoon zat met Kate.’

 

Harry, bekend om zijn spot-on imitaties, deed vervolgens met een hoog stemmetje Kate en William na, die elkaar koosnaampjes geven. ‘What a dude’, zou Harry vervolgens hebben gezegd. En ook Williams vader, Prins Charles, deed een duit in het zakje. Tijdens het ontbijt constateerde hij: ‘Wanneer je ouder wordt, worden je kinderen steeds langer en kunnen ze ineens de kale plek op je hoofd zien. In mijn geval kan ik de zijne zien.’ Gelukkig kon William wel lachen om de grap over zijn kale klets en antwoordde: ‘Je bent zelfs Harry nog voor!’.

 

HET FEEST
Prins Harry weet wel hoe ‘ie een feestje moet geven en liet vrijdagnacht ladingen wodka aanslepen. Geen Beyoncé en Jay-Z als artiesten op het huwelijksfeest, maar de Britse zangeres Ellie Goulding die o.a. Elton Johns Your Song voor het koppel zong.

 

Ook liedjes als You're The One That I Want (Grease) en Sex on Fire (Kings of Leon) stonden op het muziekprogram. Het feestje ging in Buckingham Palace tot drie uur ’s nachts door, waarna sommige gasten samen met Harry nog naar de afterparty in The Goring Hotel vertrokken. Prins William en Kate sliepen samen in een grote suite in Buckingham Palace en vertrokken de volgende dag per helikopter naar een ‘onbekende bestemming’.

 

Leuk detail: Kate droeg na de dure trouwjurk – van € 60.000 – de volgende dag gewoon weer een lichtblauw exemplaar van Zara (van zo’n € 56). Tja, je wordt niet voor niets de People’s Princess gedoopt.


Goeie afsluiter. ELLE’s Cécile Narinx bij De Wereld Draait Door over Het Huwelijk: