Kates trouwjurk van Solstiss-kant

Nieuwsflits! Het kant van Kate Middletons trouwjurk komt, net als de trouwjurk van wijlen Grace Kelly, van het Franse Solstiss.

Precies vijftien dagen voor de Royal Wedding van Prins William en Kate Middleton kreeg het Franse Solstiss – meesters in het produceren van kant – een spoedbestelling. Of ze voor Sarah Burton van Alexander McQueen 25 meter Solstiss-kant (stijlnummer # 401 200 in de kleur Silk) wilden aanleveren. En inderdaad, ‘t bleek voor de trouwjurk van Kate Middleton.

 

BETER GOED GEJAT
Het kantbedrijf moest de lippen tot 29 april stijf op elkaar houden en werkte in het geniep aan de talloze meters prachtig kant. Iets wat ze in 1956 ook deden, toen Grace Kelly in een Helen Rose-jurk trouwde met Prins Rainier III van Monaco.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Want inderdaad, Kate gaf Sarah Burton de opdracht om een trouwrobe à la Grace Kelly te maken. Kate zou de jurk van Grace namelijk 'tijdloos' hebben gevonden en bovendien was de prinses net als zij eerst een 'gewoon burgermeisje'. Voor zover je een wereldberoemde Hollywood-actrice ‘gewoon’ kunt noemen dan.

 

Nog even na-zwijmelen: het sprookjeshuwelijk van William & Kate >

 

Afijn, het bleek een briljante zet, want Solstiss leverde, net als voor Grace Kelly, prachtig kant met bloemwerkjes erin. Ook koos Kate, net als de prinses van Monaco, voor een ‘hangend’ bruidsboeket met o.a. lelies erin. Enorm goede keus, zeggen wij.

 

PS - Er wordt gefluisterd dat ook ex-zwemster Charlene Wittstock, die op 2 juli 2011 met Prins Albert II van Monaco (de zoon van Grace Kelly) trouwt, bij Solstiss een bestelling voor haar trouwjurk heeft geplaatst. Staat er over zo’n twee maanden weer een Grace Kelly-esque jurk op het program?