Veronique Branquinho voor Marie Jo

De huwelijksnacht goed inluiden? Ontwerpster Veronique Branquinho en lingeriemerk Marie Jo schieten te hulp.

Bekend met het chique lingeriemerk Marie Jo L’Aventure? Bereid je dan voor op een wel heul goeie herfstcollectie. De Vlaamse modeontwerpster Veronique Branquinho kroop namelijk achter de ontwerptafel voor het lingerielabel.

 

Door de speciale capsulecollectie zit een flinke vleug jaren vijftig, met als resultaat smaragdgroene en zwarte balconettes, body’s en hoge taillebroekjes. Smullen!

 

Doen: de simpele weddinglook >

Advertisement - Continue Reading Below

 

MEESTERS
Voor de lingeriecollectie liet Veronique Branquinho zich inspireren door meesters zoals Raphael, Giorgione en Dürer en welk beeld zij van de vrouw schetsten (lees: veel voluptueuzer dan nu het ideaalbeeld is). Ook het kleurpalet dat zij vaak gebruikten bleek een grote inspiratiebron, vandaar dat de setjes voornamelijk zijn uitgevoerd in smaragdgroen en onyx (diepzwart).

 

SCHILDERIJEN
Geinig: Branquinho maakte een keuze uit haar favoriete Eva- en Venus-schilderijen en liet hiervan reproducties maken. Over de nakende lichamen in deze reproducties, schilderde ze vervolgens de lingerie uit haar collectie. Deze geschilderde werken van Branquinho zullen van 4 oktober tot en met 16 oktober 2011 in het MoMu – Modemuseum Antwerpen – te zien zijn. Meer info? www.momu.be.

 

De collectie van Veronique Branquinho voor Marie Jo is nu verkrijgbaar bij verschillende lingerie speciaalzaken, vanaf € 35,95.

 

Tip: Couture trouwjurken in de Nieuwe Kerk >