Verkocht: prinses Diana’s reserve trouwjurk

Onder de hamer: een exacte replica van de trouwjurk van wijlen prinses Diana.

Tijdens je bruiloft mors je een stuk bruidstaart of stap je met je beeldschone muiltjes in een regenplas. Jurk verpest, trouwschoenen vies. Een scenario from hell natuurlijk, helemaal tijdens een Royal Wedding waarbij er honderden camera’s op je staan gericht.


KLOONWERK
Dus maakten de ontwerpers van prinses Diana’s trouwjurk, de destijds net afgestudeerde David Emanuel en zijn toenmalige vrouw Elizabeth Emanuel niet één, maar twee dezelfde trouwjurken. En ook het schoeisel werd niet vergeten: Clive Shilton creëerde twee paar dezelfde witte muiltjes met een hartje op de neus en de initialen ‘C’ (van Charles) en ‘D’ (van Diana) op de zool. Slimme zet.

Advertisement - Continue Reading Below


En nu, dertig jaar later, zijn de ‘reserve’ trouwjurk en trouwmuiltjes onder de hamer gegaan. Voor een kleine € 98.154. De schoentjes zijn nu in particulier bezit en de jurk is verkocht aan een modemuseum in Chili.


Ook Kate Middletons jurk deed het goed. De tentoonstelling van haar door Sarah Burton ontworpen trouwjurk in Buckingham Palace zorgde voor een recordaantal bezoekers >