Liz Taylors bruidsjurk geveild

De allereerste bruidsjurk van wijlen Elizabeth Taylor haalde in een langverwachte veiling tweeënhalf keer meer duiten op dan verwacht.

We kondigden het al aan; de allereerste trouwjurk van Elizabeth Taylor zou geveild worden. De jurk waarin de toen 18-jarige Elizabeth haar jawoord gaf aan husband nummer 1; hoteltycoon Conrad ‘Nicky’ Hilton (een huwelijk dat slechts acht maanden stand hield). De jurk die ontworpen werd door de legendarische kostuumdesigner Helen Rose, geïnspireerd op de trouwjurk die Taylor droeg in de 1950-film Father of the Bride. De jurk waaraan naar verluidt vijftien naaisters drie maanden werkten om hem op tijd af te krijgen. De jurk die onlosmakelijk is verbonden aan de Golden Age van Hollywood. Die jurk.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Designer Narciso Rodriguez stapte in het huwelijksbootje met zijn partner en ad executive Thomas Tolan >

 

EENMAAL, ANDERMAAL
Geen wonder dus, dat de verwachtingen voor de opbrengst van het ding, twee jaar na het overlijden van haar eigenaresse, hoog waren. Gehoopt werd op zo’n 30.000 tot 50.000 Britse pond. Maar het bedrag waarvoor de jurk gisteren onder de hamer ging, overtrof alle verwachtingen. Een instituut, waarvan de naam niet genoemd wordt, bood het hoogste bod; een whopping 121,875 Britse pond (zo’n € 142.837).

 
In onderstaande video vertelt Nicolette Tomkinson, directeur van het veilinghuis in kweste (Christie’s) alle ins & outs over de jurk.

 

Welke beroemde mannen zijn er onlangs op één knie gegaan? >