Expo: The Iconic Wedding Dress

De trouwjurken van the rich & fabulous (Coco Rocha! Joan Collins!); je ziet ze van heel dichtbij in de Londense expo The Iconic Wedding Dress.

Meer dan twintig trouwjurken van over de hele wereld zijn er ingevlogen voor de tentoonstelling, robes gedragen door niemand minder dan Coco Rocha, Joan Collins, Zara Philips, Marcia Cross en nog een bende anderen. Niet alleen de jurken zijn van up close ‘n personal te bewonderen, ook het verhaal erachter kom je te weten. Wiens jurk kostte slechts 110 pond, wiens lover bemoeide zich met het ontwerp, wie trouwde er in lila en wie kocht de eerste jurk die ze aanpaste. Smullen!

Advertisement - Continue Reading Below

 

DE KLEINE ZEEMEERMIN

En kunnen we het nog even hebben over die bewuste trouwjurk van Coco Rocha, de prachtige zeemeerminnenjurk van de hand van Zac Posen, die een ereplaatsje inneemt op de tentoonstelling. Strak van boven en vanaf de knie een explosie aan tule. Een klein kapmouwtje en een subtiele sluier…

 

Goed, inspiratie genoeg dus voor wiens grote dag met rasse schreden nadert. De tentoonstelling is bovendien onderdeel van Brides The Show, van het Britse trouwblad Brides, en zo is er naast de expo nog een batterij bruidsgenot (bruidsmake-up van Bobbi Brown!) te consumeren.

 

THE ICONIC WEDDING DRESS EXHIBITION
Wanneer: 11, 12 en 13 oktober 2013
Waar: Battersea Evolution, Battersea Park, Londen
Info: www.bridestheshow.co.uk

 

Over smullen gesproken! Bruiloften: the wall of fame >