Je kent haar vast nog wel: Esther Cañadas (37), het prachtige model uit de DKNY-reclames van eind jaren negentig (volle mond, blauwe ogen), zwoel poserend naast Hollandsch trots en tevens ex-man Mark Vanderloo (zie beeld hieronder). Welnu, na een aantal mislukte huwelijken, met oa Mark en Grand Prix-rijder Sete Gibernau, zei het model in september 2013 'JA' tegen hotelmagnaat en miljonair Vikram Chatwal.

Het leek een sprookje. Vikram, de meest begeerde vrijgezel volgens Radar Magazine, die na jaren vol wilde feesten en flings met andere topmodellen als Kate Moss en Gisele Bündchen ware liefde had gevonden in de Spaanse schone. Het werd voor Vikram echter een nachtmerrie, zo zegt-ie, toen de verloving onlangs abrupt werd verbroken en zijn ex-verloofde stel op sprong de VS verliet met de diamanten ring twv ruim € 150000 nog aan haar vinger. En wat doe je dan, als je hart (financieel) is gebroken? Juist. Aanklagen die handel.

De hotelmagnaat, geen vreemde in afkickcentra, werd volgens zeggen vorig jaar nog gearresteerd, nadat hij een vliegtuig probeerde binnen te komen met allerhande drugs (oa cocaïne en heroïne) op zak. Kan het iets mee te maken hebben?

Afijn, Esther Cañadas heeft nu dus een rechtzaak aan haar size zero-broekje hangen en is gesommeerd de ring terug te geven óf terug te betalen, mét rente.

Over topmodellen van de jaren negentig gesproken: er komt een reünie >

Face, Head, Nose, Lip, Hairstyle, Skin, Eye, Chin, Forehead, Shoulder,