Guilty pleasure: dit wil je weten over Kim & Kanye’s sprookjeshuwelijk

Van eetbaar goud(!) tot dié Givenchy-trouwjurk; dit zijn alle smeuïge weetjes over de Kimye wedding.

Meest gelezen

Laten we beginnen met de jurk. Zoals je hier zaterdagavond al kon lezen droeg Kim een prachtige custom-made Givenchy-robe die door goede vriend Riccardo Tisci werd ontworpen (kosten: een half miljoen!). De jurk – die ons erg deed denken aan de waanzinnige Alexander McQueen-trouwjurk van Kate Middleton – bestond uit met de hand gemaakt kant en kwam met een mindblowing lange sluier van zijde. Kanye droeg ook een one-of-a-kind pak van Givenchy en dochtertje North ging ook gehuld in een jurkje van het modehuis, die matchte met die van Kim.

Advertisement - Continue Reading Below

De gasten. Uiteraard was het een aanwas van bekende koppen. Kim en Kanye hadden voor de ceremonie ‘slechts’ 100 mensen uitgenodigd, waaronder Valentino Garavani, Alexander Wang, André Leon Tally, Oliver Rousteing, Steve McQueen en Serena Williams. Sappig detail: iedereen moest een contract ondertekenen waarin stond dat ze niets mochten loslaten over de ceremonie in Forte di Belvedere. Ook moesten alle mobieltjes ingeleverd worden. Tja, het zou toch zonde zijn als er veel kiekjes van het huwelijk, waar Kimye een whopping 10 miljoen(!) voor vraagt, zouden uitlekken.

Meest gelezen

Het eten. Uiteraard geen simpele pasta voor Kimye in Florence. Gasten werden getrakteerd op eetbaar(!) goud en Brunello di Montalcino San Filippo Le Lucere, de beste rode wijn uit Italië. Verder op het menu? Truffels, een enórme trouwtaart van zeven lagen, zalm en tortellini. Alles werd bereid door topchefs Annie Féolde en Giorgio Pinchiorri.

Waar waren Beyoncé en Jay Z? Eregasten van de avond, Beyoncé en Jay Z (die zelfs Kanye’s getuige zou zijn), lieten de festiviteiten aan zich voorbij gaan en vierden zelf vakantie in de Hamptons. Opmerkelijk. Wel liet Beyoncé via Instagram weten enorm blij te zijn voor het koppel en schreef bij de onderstaande foto: 'Wishing you a lifetime of unconditional love. God bless your beautiful family':

Robert Kardashian was ook een no-show. De broer van Kim, die momenteel door een moeilijke periode gaat, sprong net voor het huwelijk huilend op het eerste vliegtuig terug naar Los Angeles. Schijnbaar werden de nare reacties van de media op zijn gewicht ‘m te veel. Sneu.

Het is uiteraard geen Kimye wedding zonder een photobooth. Talloze kiekjes werden er ’s avonds geschoten en zo kunnen we toch wat meer details van Kims trouwjurk – zoals de prachtige parels die in de hals verwerkt zaten – opvangen. Je moet wel even door alle duckfaces kunnen heenkijken.

 

De pastoor was knap. Heel knap. Eigenlijk een soort Leonardo DiCaprio. De goede man die het huwelijk beëdigde komt uit Miami en is al jaren bevriend met het koppel. Op zijn Instagram plaatste hij deze foto hieronder – het is de knapperd helemaal op rechts – met de hashtag #marriedlifeisthebestlife. Oké, wordt het nog perfecter?

 

De twee trouwden voor een bloemenmuur van $136.000. Kim kreeg voor moederdag al een kleinere versie cadeau van Kanye.

John Legend zong At Last tijdens de eerste dans van Kim en Kanye als getrouwd koppel. Toen Kim naar het altaar werd gelopen door stiefvader Bruce Jenner werd er gezongen door Andrea Bocelli.

Du moment vertoeven Kim en Kanye in Ierland voor hun huwelijksreis. Ze hebben daar de presidentiële suite én tien kamers van het zevende-eeuwse Manor House geboekt. Op en bij het enorme landgoed kunnen de newlyweds oa een ballonvaart maken, vissen met de lokale vissers of privélezingen van diverse schrijvers bijwonen.

Bekijk hier alle foto's van Kimye's trouwfestiviteiten in Versailles >