Het verhaal van de trouwjurk die viral ging

De jurk, gedoneerd aan een kringloopwinkel, kwam met een hartverscheurend mooi briefje.

Meest gelezen

Een Engelse kringloopwinkel kreeg onlangs een wel heel bijzondere donatie. De winkel waarvan de opbrengst naar kankerpatiënten gaat, ontving een trouwjurk, vintage, in redelijke staat en compleet met tule rok, bovenstukje en bloemendetails.

Maar het meest opvallend, was het hartverscheurend lieve briefje dat met de jurk meekwam. Een berichtje van de anonieme, gulle gever met de wens dat de persoon die de jurk zou krijgen, net zo veel gelukkig jaren met haar geliefde zou hebben als hij had gehad met zijn overleden vrouw.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 

De kringloopwinkel, St. Gemma's Hospice Charity Shop in Leeds, plaatste het prachtige briefje en de mooie jurk op Facebook. Niet lang daarna ging de trouwjurk viral. Een gekkenhuis ontstond, aldus een woordvoerder van St. Gemma's tegen BuzzFeed News:

“We posted it on our social media channels just to say ‘isn’t this lovely’ and it went bananas! When it went into a media frenzy we really wanted to contact the donor to thank him and update him on the amazing response the dress had received.”

De jurk staat ondertussen op eBay waar ie, dankzij de wereldwijde aandacht, zes dagen voor het einde van de veiling al ruim 8000 pond heeft opgebracht.

En ook de gulle gever is gevonden. Volgens St.Gemma's is de man 85 en een vaste klant. Hij vindt de aandacht die de trouwjurk van zijn overleden vrouw krijgt, prachtig. Al blijft hij het liefst anoniem.

We have news! We have found the kind gentleman who donated the beautiful vintage wedding dress to St Gemma

 

Zijn dit de mooiste trouwfoto’s ooit? >

Bad girl turned prinses (to be): ALLES wat je moet weten over de Zweedse Sofia Hellqvist >