Voor welke trouwjurk de meeste Nederlandse vrouwen gaan zal je verbazen

Het is namelijk GEEN traditionele witte robe…

En wat doen vrouwen eigenlijk met hun trouwjurk na De Grote Dag? Jurkjes.nl deed onderzoek naar jurken en bruiloften onder 500 vrouwen in verschillende leeftijdscategorieën en wat blijkt? 90 procent van de Nederlandse vrouwen draagt haar trouwjurk na bruiloft nooit meer. Zes op de tien vrouwen bewaart ‘m na de trouwerij in de kast en de rest maakte er doopjurken of wiegbekleding van, gaf ‘m weg of stalde ‘m uit.

Advertisement - Continue Reading Below

En gescheiden vrouwen? De helft deed haar trouwjurk weg, 36 procent maakte er een ander blij mee en 14 procent gooide ‘m in de prullenbak. De jurk uitstallen is onder deze groep – heel begrijpelijk - niet echt populair, maar  4 procent heeft ‘m toch ergens in huis staan. Een op de drie gescheiden vrouwen bewaart het aandenken in de kast en 13 procent trekt ‘m zelfs nog weleens aan.

VOOR WELKE TROUWJURK GAAN DE MEESTE VROUWEN?
Voor wat voor jurk de meeste vrouwen op hun trouwdag gingen? Dat zal je verbazen: geen traditionele. 52 procent droeg op De Grote Dag een outfit die ook voor andere gelegenheden nog aangetrokken kon worden, zoals een cocktail- of zomerjurkje.

En wat de Nederlandse vrouw aantrekt als ze naar een trouwerij van een ander gaat? Een kwart van de ondervraagde vrouwen heeft een speciaal ‘bruiloftsjurkje’: een feestelijk altijd-goed-jurkje dat bij iedere bruiloft uit de kast wordt getrokken. Het overgrote deel van de vrouwen vindt een wit jurkje dragen naar de bruiloft van een ander (terecht) een no-go.