9 dingen die je MOET weten voordat je je verlooft

Zo zeg jij straks goed voorbereid je ja-woord.

Meest gelezen

1. Jij en je wederhelft krijgen hoogstwaarschijnlijk ruzieEn vaak over de meest stomme dingen. Het is onvermijdelijk dus maak je geen zorgen als het gebeurt. Het betekent niet dat je huwelijk gedoemd is te mislukken of dat jullie niet genoeg van elkaar houden. Ruziemaken over welke vriend opgeofferd moet worden om naast je vreemde achternicht te zitten of over de kleur van de uitnodigingen hoort er allemaal bij. En als het allemaal voorbij is, zal je erom lachen. Beloofd.

Advertisement - Continue Reading Below

2. Accepteer en vergeet dan alle 'je zou moetens'Je lieve vrienden en familie zullen allemaal een mening hebben over bruiloften, en het voelt voor hen als hun plicht om je te informeren over wat zij vinden dat je zou moeten dragen/eten/drinken, waar naartoe je op huwelijksreis zou moeten en hoe jij je toekomstige kinderen zou moeten noemen (yikes!).Ze willen je alleen maar helpen om de dag zo mooi mogelijk te maken, dus onthoud dat het goed bedoeld is. Negeer het dan en doe alleen wat jij wilt. Een hoop knikken en lachen doet de truc.

Meest gelezen

3. Geef alleen geld uit aan de belangrijke dingenBruiloften zijn duur en uitgaves lopen al snel uit de hand. Bepaal wat jij en je partner echt belangrijk vinden en geef alleen geld uit aan deze VIP-dingen. Bespaar dan geld waar je kunt. Een trouwjurk in de sale of je hond als cameraman (ja, écht), allemaal fijne besparingen die je later niet meer zullen opvallen.

4. Vertrouw niet op kleine kinderenBloemenmeisjes en jongetjes met trouwringen zijn ontzettend schattig – op foto's. Als het moment daar is wil je een back-up hebben, want deze cuties kunnen zomaar ineens bepalen het niet te doen. En dan doen ze het ook echt niet.

5. Er is niet zoiets als dé 'bruiloftsschoen'Grijp deze kans om een paar killer heels te kopen die je echt, écht heel graag wilt hebben. Het grote voordeel van een witte jurk is dat daar bijna elke kleur schoen bij past. Koop een paar waar je je al langer aan zit te vergapen en draag ze dan ook nog na De Dag. Zo gaat de kosten/dragen-ratio per dag omlaag. #winning

6. Social-media is je fotoboekJe gasten maken waarschijnlijk constant kiekjes van de bruiloft waarna ze gepost worden op alle social media accounts. Om die makkelijk bij elkaar te scharen, roep jij van tevoren een speciale hashtag in het leven die iedereen kan gebruiken. Heb jij de volgende ochtend gelijk al je virtuele fotoboek klaarliggen.

7. Anders is goedLaat je bruidsmeisjes in godsnaam hun eigen jurk uitzoeken. Het zijn allemaal (waarschijnlijk) volwassen vrouwen die er onderhand wel achter zijn wat hen persoonlijk goed staat. Je kunt ze een paar richtlijnen geven, zoals lengte, kleurenpalet en geen glitters, maar als je ze de jurken zelf laat shoppen weet je in ieder geval dat ze zich zelfverzekerd voelen.

8. Receptiejurken zijn niet alleen voor KardashiansJe prachtige trouwjurk omwisselen voor een kortere, dansbare jurk is echt jouw go-to. Glip na jullie eerste dans weg om je om te kleden en verover dan de dansvloer met een outfit die je dat toelaat.

9. Het wordt misschien wel niet de beste dag van je levenEn dat is misschien maar goed ook. Je trouwdag wordt er ongetwijfeld eentje om nooit te vergeten, maar het blijft ook een dag vol stress en druk om alles goed te doen. Ons advies? Begin eraan zonder verwachtingen en wie weet word je wel heel blij verrast.

Cute! Dit koppel liet hun bruiloft filmen door hun hond >

Bron: HarpersBazaar.com.au