Waarom iedereen het vandaag heeft over díe Zeeman-trouwjurk

Zeeman lanceerde vandaag een trouwjurk en dat heeft Nederland geweten.

Meest gelezen

Een bruidsjurk voor drie tientjes. Tenzij je maanden, zo niet jaren rondsnuffelt in vintagemarkten tref je zoiets zelden. Kan anders, dachten ze bij Zeeman. Gisteren kreeg Team ELLE alvast een sneak peek en vanaf vandaag was-ie te bestellen via Zeeman.com/trouwjurk: de allereerste Zeeman-jurk waarin je zó naar het altaar kunt. Was, that is. Want het ding was binnen een een mum van tijd uitverkocht.

Advertisement - Continue Reading Below

Goed gegokt dus, door Zeeman, die het project vooral zag als een leuke uitdaging; kwaliteit bieden voor de laagst mogelijke prijs, in een verantwoorde fabriek waar er geen kinderhanden aan te pas komen - óók als het op een trouwjurk aankomt. De jurk werd door de eigen stilisten van Zeeman ontworpen en komt in vier standaard maten, met stretch aan de bovenkant en een rok die extra lang is, zodat hij eenvoudig op de juiste lengte kan worden gemaakt. Alles met het doel deze jurk voor íedereen te maken, welk figuur je ook hebt.

Meest gelezen

In totaal worden er door Zeeman 1.500 stuks van de jurk gemaakt, maar nog niet alle 1.500 stuks waren vandaag al beschikbaar in de webshop. Een tweede shift volgt ergens in de komende dagen. Maar daar willen sommige enthousiaste bruiden-in-wording niet op wachten, de gekte rondom de jurk zet zich nu al voort op Marktplaats, waar al een bod van € 500 is gedaan. Later werd dat bod weer verwijderd, maar het hoogste bod staat ook nu nog op € 150.

Hier in de #kleedkamer van ELLE hangt inmiddels een exemplaar te wachten op de jeukende handen van onze stilisten. Want ónze uitdaging is dan weer: hóe customize je je budgettrouwjurk zo dat niemand in dezelfde jurk trouwt als jij.

Stay tuned, dus!