DIT is dus de échte (en beetje enge) reden dat bruidsmeisjes dezelfde jurken dragen

Dit wist je vást nog niet.

Heb je je ooit afgevraagd waarom het zo is dat bruidsmeisjes vaak dezelfde soort jurken in dezelfde kleur dragen? Nope, het is dus niet iets geks wat vanuit Amerika is overgewaaid. Er zit een beetje een creepy reden achter...

Mental Floss laat weten dat in de Romeinse tijd niet alleen de bruidsmeisjes dezelfde jurken droegen als elkaar, maar zelfs dezelfde robe als de bruid!

 

En dit was niet om de bruid een hak te zetten - we weten immers allemaal dat je NOOIT wit moet dragen naar een bruiloft -, maar omdat de bruid zichzelf wilde omringen met lokaas. Serieus.

Advertisement - Continue Reading Below

Het zit zo: in die tijd dachten mensen dat trouwerijen altijd gecrasht konden worden door 'slechte geesten' en de exen van de bruid (wij zouden ons nog meer zorgen maken over die exen...) en dat was natuurlijk een enorm probleem voor het koppel in kwestie. De bruidsmeisjes moesten dus dienen als afleiding, zodat de 'geesten' lang genoeg verward zouden raken en het koppel in alle rust kon trouwen. Vreemd, niet?

De volgende keer dat je je dus in zo'n foeilelijke bruidsmeisjesjurk moet hijsen, bedenk dan dat je een zeer goede daad verricht...