Is Kate Middletons trouwjurk van Alexander McQueen gejat van een andere designer?

Sarah Burton van Alexander McQueen wordt aangeklaagd.

Meest gelezen

Het was één van de grootste modemomenten van de afgelopen jaren. Kate Middleton stapte op haar trouwdag de auto uit in een waanzinnige trouwjurk van Sarah Burton voor Alexander McQueen. Van het kant tot de prachtige details op de rok; iedereen was op slag verliefd. Maar nu, vijf jaar later, wil een ontwerpster deze herinnering bezoedelen.

Ene Christine Kendall, een bridal designer uit Hertfordshire, Engeland, claimt dat Sarah Burton het ontwerp voor de trouwjurk van Kate van haar gestolen heeft. De ontwerpster heeft een claim neergelegd bij het Londense Intellectual Property Enterprise Court. Haar advocaat laat daarnaast aan de Sunday Times weten:

Advertisement - Continue Reading Below

'Onze cliënte is er zeker van dat het ontwerp van haar bedrijf onterecht werd gekopieerd. De claim is niet tegen de hertogin en er ligt geen beschuldiging van wangedrag richting het paleis.'

Meest gelezen

 

Alexander McQueen heeft in een persverklaring gereageerd op de beschuldiging en noemt 't 'complete onzin'. Dat lijkt ons ook, aangezien Kate en Sarah maandenlang nauw hebben samengewerkt voor het ontwerp. Het modehuis laat weten:

'We zijn stomverbaasd door deze claim. Christine Kendall heeft ons vier jaar geleden voor het eerst benaderd, en we hebben haar toen al duidelijk gemaakt dat het nonsens was dat ze suggereerde dat Sarah Burtons ontwerp van haar gekopieerd was. Sarah Burton heeft de designs of schetsen van Ms. Kendall nooit gezien en wist niet eens van het bestaan van Ms. Kendall totdat ze contact zocht met ons, 13 maanden na de trouwerij. We weten niet waarom Ms. Kendall deze claim nu weer maakt, maar er zijn geen ifs, buts of maybes hier te vinden: de claim is belachelijk.'

Deze nieuwe, superschattige foto's van Prins George die in zijn badjasje de Obama's ontmoet al gezien? >

Foto's: Getty Images