Álles wat je wilt weten over Pippa Middletons bruiloft zaterdag

Meghan Markle is erbij!

Meest gelezen
Advertisement - Continue Reading Below

Zaterdag 20 mei zal Pippa 'zus van' Middleton haar jawoord geven aan James Matthews, een welgestelde hedge fund manager. En de wereld kijkt een beetje mee. Niet letterlijk via televisie zoals bij Kate en William uiteraard, maar nieuwssites raken er niet over uitgesproken, en dus kun je er donder op zeggen dat morgen (wij zijn ook schuldig) nauwlettend in de smiezen wordt gehouden of er ergens beelden opduiken. Want: WAT heeft ze aan? HOE zien Prinses Charlotte en Prins George er uit in hun goeie goed? En - en die vraag is misschien nog wel het prangendst - zal Prins Harry's nieuwe liefde, Suits-actrice Meghan Markle, erbij zijn?

Meest gelezen

Daarom: hieronder alles wat je moet weten over Pippa Middletons wedding.

De bruidegom en het aanzoek

Pippa en James verloofden zich op 17 juli 2016. Naar verluidt vroeg James haar met hem te trouwen tijdens een 'romantische break in de prachtige omgeving van het Lake District in noordwest Engeland', zo wist People toen te melden. De twee dateten in 2012, maar gingen toen uit elkaar. Pippa had daarna drie jaar lang een relatie met Nico Jackson, tot 2015. Drie maanden na die break-up kwamen Pippa en James terug bij elkaar. Ze werden toen samen gespot tijdens een vakantie op St. Barts.

James is een miljonair en de mede-oprichter en chief executive of structured finance bij de Eden Rock Capital Management Group. Vroeger was hij echter autocoureur en hij is, net als Pippa, dus super into sport. Onder zijn familieleden bevindt zich een beroemde broer, Spencer Matthews, die in een realityserie te zien was, een vader die ook ooit coureur was (en nu eigenaar is van Eden Rock Hotel op St. Barths), en een moeder die kunstenares is.

De locatie

De ceremonie zal plaatsvinden in St. Mark's Church in Englefield, Berkshire. Kate Middleton, Prins William en de royal baby's bezochten daar afgelopen december nog een kerstdienst. Het is de kerk waar de Middletons al jaren komen.

Advertisement - Continue Reading Below

De bruiloft zal een formeel gedeelte bevatten, een deel dat alleen voor intimi is en daarna volgt een receptie en afterparty in het huis van Pippa en Kate's ouders in Bucklebury. Sinds afgelopen maandag is daar al een team aan het werk om de materialen voor de feesttent (naar verluidt overgebracht vanuit België) in elkaar te zetten. Naar verwachting kunnen er zo'n 300 gasten in en kost dat ding zo'n 100.000 Britse pond, incluis verwarming, vloerbedekking en licht.

Het is de bedoeling dat de ceremonie alleen voor een klein clubje vrienden en familie is, ener wordt gezegd dat Pippa zelfs de no-ring, no-bring regel heeft opgesteld. Maar! Nieuwe richtlijnen gepost door de Church of England voor celebrity weddings suggereren dat de ceremonie open voor publiek zou kunnen zijn. Telegraph meldt over die richtlijnen: 'a marriage is a public ceremony which at the least all parishioners are entitled to attend.'Dus theoretisch gezien is de gehele community van de kerk uitgenodigd. 'As long as there is available seating or standing room unless a genuine question of safety or security arises.'

De gasten (Meghan?) en het feest

Prins William, Kate Middleton en Prins Harry zijn naar verluidt zowel bij de ceremonie als de receptie en het feest aanwezig. En... jawel, Meghan Markle ook. Ondanks haar (nog wel) ringloze status. De actrice is momenteel al op Britse bodem en naar verluidt is ze er zaterdag tot bam bij. Wie denkt dat het de eerste bruiloft is waar Meghan met haar nieuwe liefde, Prins Harry, heen gaat heeft het mis. In maart dit jaar gingen ze al samen naar een bruiloft van vrienden in Jamaica.

Advertisement - Continue Reading Below

De royal baby's zijn er allebei bij. People en E! melden dat Kate Middletons dochter, Prinses Charlotte, bruidsmeisje zal zijn en Prins George zal - ongetwijfeld met verve - de rol van ringendrager vervullen. Hoewel, Kate schijnt zich wel ietwat zorgen te maken over het gedrag van de kinderen. Zo wist een van hun gasten aan de pers te vertellen. 'She said she was hopeful that they would be good, but you never know at that age.'

Kate Middleton zal niet Pippa's ceremoniemeester zijn en zal waarschijnlijk geen belangrijke rol spelen die dag. Deels omdat bruidsmeisjes doorgaans single ladies zijn, en deels omdat men bang zou zijn dat ze te veel de aandacht zal trekken en daarmee de thunder steelt van Pippa.

Kate and Pippa Middleton at the Wimbledon Championships in 2012.

De jurk

De designer van Pippa's bruidsjurk is nog niet bekendgemaakt. Maar er wordt gespeculeerd dat het de Britse Giles Deacon is, die bij het huis van Pippa gespot is met een kledingzak. Een bron dichtbij het designteam van Deacon vertelde aan E! dat de jurk 'very simple, elegant and all handmade' is.

Meghan Markle zou naar verluidt hebben gewacht met het uitzoeken van een outfit totdat de outfit van Kate Middleton was bepaald. Meghan is doorgaans haar eigen stilist, maar krijgt hulp van haar vriendin Jessica Mulroney. 'Jessica is a fantastic stylist and is smart enough to know that, as well as making sure Meghan looks her best, they also need to be mindful about what Kate is wearing,' aldus een bron aan E!. 'The last thing anyone would want would be for them to be in a similar color or design. Meghan would never want to attract the wrong kind of attention.'

Meest gelezen

Overigens gaat er een gerucht de ronde dat de bruiloftsgasten is gevraagd om een tweede outfit mee te nemen om te kunnen omkleden voordat de receptie en het feest starten, zo wist Telegraph te melden.

De Pre-Wedding voorbereidingen

Pippa schijnt haar workoutschema flink te hebben opgeschroefd in de aanloop naar de grote dag en volgt volgens E! het vrij omstreden Sirtfood-dieet. Ook wordt er naar verluidt flink gebootcampt via een zogenaamd drie maanden-Bridal Membership bij de Grace Belgravia health club in London. Maar een bezoekje aan de spa hoort daar natuurlijk ook bij. Afgelopen dinsdag werd Pippa nog gespot bij de Santi Spa, ook in Londen.

De kosten en de honeymoon

Pippa en James' bruiloft is ingeschat op een kostenplaatje van om en nabij de 250,000 pond, wat ongeveer vijftien keer het budget van het gemiddelde Britse huwelijksfeest is, maar natuurlijk niets vergeleken met dat van Kate en Will die dik 30 miljoen kostte. Bridebook.co.uk deed de schatting en nam oa de volgende kosten mee in haar som: catering (£70,000), Pippa's jurk (£10,000), de taart (£2,600), een videoproducer met drones (£4,000) en outfits voor de bruidsmeisjes (£2,250).

Gefluisterd wordt dat Pippa en James een hele 'gewone' huwelijksreis zullen maken. De Franse Alpen, volgens E!. Dezelfde plek als waar Pippa, Kate en hun vrienden Pippa's vrijgezellenweekend vierden. James en Pippa 'want to just feel like they are alone,' aldus een bron aan de tabloid. 'Both of them are so stressed right now, they just want to go away and feel like the only two people in the world.'

Zo, ben je helemaal bij. En hou morgen ELLE.nl in de smiezen voor de eerste updates over Pippa Middletons bruiloft.

Bron: Elle