Waarom taart een heel slecht idee is op je bruiloft

Het is kurkdroog, smaakt naar tafelkleed en niemand zit er op te wachten: rara, wat is het?

Meest gelezen

Het is het laatste uur van die fantastische bruiloft. Alle hakken zijn uit, jullie dansen op Forever Young, het bloemenmeisje is bij de garderobe in slaap gevallen en het zorgvuldig ingevlochten kapsel van de bruid is allang uitgezakt. Je gaat even terug naar de tafel om je telefoon te checken, en daar is het: een bordje met een treurig, droog plakje bruidstaart. In theorie met vanillesmaak, maar zelfs met de beste wil van de wereld valt er geen vanille te detecteren. Klamme aardbeitjes in artificieel neonrood houden de lagen kurkdroge cake bij elkaar. Het smaakt ongeveer net zo goed als het tafelkleed. Na één hap laat je je bordje achter en gaat terug naar de dansvloer.

Advertisement - Continue Reading Below

Bah.

Niemand houdt van bruidstaart, want in de geschiedenis van de mensheid is er nog nooit een goede bruidstaart gebakken. De oplossing: stop met het serveren ervan.

De finale doodslag van de bruidstaart arriveerde in de vorm van die populaire naked cake, waar geen glazuur op zit zodat het er leuk uitziet op Instagram. Probleem: zonder glazuur droogt de cake uit.

Een grote plus voor alle aanstaande bruiden die nu met opgetrokken wenkbrauwen dit artikel zitten te lezen: geen taart serveren op je bruiloft gaat je een hoop geld schelen. Je betaalt gemiddeld zo'n 400 euro voor iets wat je gasten waarschijnlijk niet eens in hun mond zullen stoppen. Niemand die het doorheeft als je geen taart serveert: als het goed is hebben ze het veel te druk met het naar hun zin hebben. (Hetzelfde geldt voor al die schattige cadeautjes die je voor je gasten aan het uitkiezen bent: grote kans dat die zorgvuldig samengestelde tasjes met snoep en kaarsen aan het eind van de avond verdrietig en vergeten onder tafel liggen.) Bewaar die euro's voor iets beters.

Meest gelezen

Natuurlijk willen we die iconische foto van het bruidspaar dat een taart aansnijdt en slagroom in elkaars gezicht smeert, en we willen niemand z'n toetje ontzeggen. Maar die foto kun je op zo veel betere manieren realiseren.

Een paar ideeën: een tafel met verschillende, écht lekkere taartjes en ijs. Ik ging laatst naar een bruiloft waar ze zoiets geregeld hadden, en ik stelde mijn eigen bordje samen met een stuk red velvet cake, karamel-zeezoutijs en versgebrande nootjes. Hoe te gek klinkt dat? Laat een schaal fantastische koekjes gaan of regel een chocoladefontein met vers fruit. Yes.

In dit tijdperk van de Pinterest-bruiloft waarbij over elk detail is nagedacht, is het alsof we zijn vergeten wat het genot van echt goed eten met een mens kan doen. Wil jij niet ook veel liever een toetje dat je gasten zich zullen herinneren? Het is niet moeilijk: serveer een lekker dessert. Geen woestijndroge taart. Stop met taart, alsjeblieft.

Dit is wél een ontzettend goed idee: laat je bruiloft filmen door je hond.>

Bron: Delish