Tip: Lichtfestivals in A’dam en R’dam
07 december t/m 14 februari

De donkere dagen voor Kerstmis komen eraan. De twee festivals in onze grootste hoofdsteden brengen, gode zij dank, licht in de duisternis.


AMSTERDAM LIGHT FESTIVAL
De historische binnenstad van Amsterdam staat letterlijk in de schijnwerpers. Bestaande gebouwen en bruggen worden extravagant aangelicht, en door de hele stad zijn lichtsculpturen van kunstenaars te bewonderen. Leuke routes om te lopen zijn de Boulevard of Light, tussen de Munt en het Amstel Hotel, of de zogenaamde Illuminade, een stadswandeling die langs de lichtkunstwerken van twintig kunstenaars leidt. Op 15 december is de Christmas Canal Parade: een feestelijke botenparade waarin licht en kunst hand in hand gaan.

> Amsterdam Light Festival, 7 december t/m 20 januari, www.amsterdamlightfestival.com.

 

CHINA LIGHT ROTTERDAM
Een beetje kitsch maar wel leuk: China Light Rotterdam. Een groot, traditioneel Chinees lichtspektakel in het Park bij de Euromast. Dat ligt er gedurende de wintermaanden meestal verlaten bij, wegens koud, druilerig en donker. Hoe anders is het dit jaar. Ruim veertig Chinese kunstenaars bouwden het park om tot een Chinees sprookjesbos vol lichtgevende sprookjesfiguren. Bloemen, dieren, een gigantische Temple of Heaven en een honderd meter lange draak trekken dagelijks hordes families die zich laven aan lasershows, voorstellingen en de bijzondere beelden.

> China Light Rotterdam, 7 december t/m 14 februari, www.chinalightrotterdam.nl

 

Meer expo's >


Reageer


MEER EXPO'S

Het Rotterdamse Oude Westen is een wijk vol verhalen. Wie nieuwsgierig ...

De spijkerbroek gaat al kweet-niet-hoelang mee, maar is nog altijd even...

Inspiratie opdoen voor de kerstdis? Pak de trein naar Leeuwarden en kij...

In Garage Rotterdam toont een groepstentoonstelling de sporen van het sur...

Een ‘geheime’ huiskamer, verborgen in een groot rotsblok. Klinkt als d...

Meer weten over vormgeving en toegepaste kunst? Het Stedelijk in Amster...