DESIGNBOEKEN

DESIGNBOEKEN

Nederlandse architecten en hun huis

27 augustus 2012 08:32
door Elsbeth Grievink

Hoe zou iemand als Herman Hertzberger of Flelix Claus, die door hun vak alle dagen bezig zijn met architectuur, zélf wonen? Fotografe Mirjam Bleeker, stylist Frank Visser en journaliste Santje Kramer doen (letterlijk) een boekje open.


Het trio maakte reportages van de woonhuizen van 16 toonaangevende Nederlandse architecten en bundelden deze tot een bijzonder boek. Inspirerende foto’s laten zien hoe architecten als Herman Hertzberger, Felix Claus en Jeroen Van Schooten wonen. Verbouwde boerderijen in de polder worden afgewisseld door industriële loften, moderne nieuwbouwwoningen door strak vormgegeven herenhuizen. Elke architect toont zijn visie op wonen en leven. Een visie die nog eens verduidelijkt wordt door bondige teksten waarin de architect zelf aan het woord wordt gelaten. Een prachtig vormgegeven boek dat zowel in het Nederlands als in het Engels wordt uitgegeven.

 

Wie een voorproefje wil, kijkt in ELLE Decoration van deze maand, waarin architecte Eline Strijkers ons laat binnenkijken in het voormalige postkantoor dat ze met haar man ombouwde tot woonhuis.

 

Neem nu een halfjaarabonnement op ELLE Decoration, dan ontvang je Nederlandse architecten en hun huis (ter waarde van € 45) gratis! >

 

Nederlandse architecten en hun huis, Luster Publishing, ISBN 978 94 6058 0963, www.lusterweb.com

 

Ken je het architectuurboek Learn for Life al? >


Reageer


MEER DESIGNBOEKEN

Living well is the best revenge, zeggen ze weleens. Taschen verzamelde ...

Op zijn 70ste verjaardag kwam interieurontwerper Jan des Bouvrie met een...

Het is tien jaar geleden dat Henrik Vibskov afstudeerde van de prestigi...

Er zijn zoveel prachtige natuurgebieden op de wereld; de meesten van ons...

Dutch design is zo’n term die iedereen wel kent, maar die niet voor ie...

Vanaf 25 februari 2012 verkrijgbaar: het boek Learn for Life, New Archi...