Cloud bread, is de naam van het brood dat bijna geen koolhydraten heeft, geen gluten bevat en nauwelijks suikers heeft.

Op Pinterest gaat het nieuwe broodje een soort van viral (pins en likes zijn in een jaar tijd met 73 procent gestegen, volgens She Knows) en steeds meer broodfanaten kiezen voor cloud bread. Niet zo gek, want de kwaliteiten die het broodje op het web worden toegedicht, liegen er niet om: fluffy, zacht, luchtig, 'melts in your mouth'.

pinterestView full post on Pinterest

De broodjes zijn perfect voor hamburgers, sandwiches en worden nog lekkerder in het broodrooster. Zelf maken? Hier vind je een goed recept van The Big Apple Mama, die er rozemarijn doorheen doet.

Voor de standaardversie heb je - goed nieuws! - alleen eieren, roomkaas, wijnsteen ('cream of tartar') en zoetstof. Mocht je de smaak van wijnsteen niet lekker vinden, dan kun je als vervanger ook bakpoeder gebruiken.

En dan nog die naam - da's dus gekomen omdat de broodjes net ronde wolkjes lijken. Zoet. Testen, maar!

Ondertussen heeft Ben & Jerry's heel goed nieuws >