Zaterdag trouwt George Clooney en, alsof het een van mijn beste vriendinnen is, ken ik al vrijwel ieder detail van het huwelijk. Waar het gaat plaatsvinden, wie het gaat afsluiten, wat ze gaan drinken, welke designers ze dragen, waar ze daarna feesten en zelfs wat haar ouders van hem vinden.

‘Is dan ieder detail dat de gossipsites en –kranten de afgelopen weken hebben uitgespuugd waar?’, hoor ik je denken. Nee, natuurlijk niet. Zelfs E! Online houdt nog enkele slagen om de arm. En dat zegt genoeg. Al kan ik nu al niet wachten op het 'exclusieve verhaal' dat een van hun medewerkers dit weekend gaat verzinnen over de bruiloft. Is het dit keer George die naar adem gaat happen of Amal die een traantje moet wegpinken? Ik vind het nu al spannend.

POLITIEK DOEL
Ik mailde onlangs met entertainment journalist Helen Petersen die voor haar Ph.D. een proefschrift schreef over de ‘industrial history of celebrity gossip’ en onlangs het boek Scandals of Classic Hollywood uitbracht.

Toen ik haar vroeg of het niet gek was dat George zo openlijk met zijn verloofde en zijn haast Koninklijke huwelijk loopt te pronken, herinnerde ze me eraan dat George eigenlijk altijd vrij open is geweest in zijn persoonlijke leven. We zien al jaren foto’s van hem en zijn vriendinnen voorbijkomen op luxe jachten en dure restaurants bij het Comomeer. Het enige verschil is, zo zei ze, dat hij vroeger de ‘man about town’ was en nu opeens serieus, verliefd en gesetteld is. 'She makes him look good,' zei ze.

Natuurlijk vroeg ik Petersen ook of zij denkt dat deze complete imagoverandering – van Don Juan naar trouwe partner van een intelligente, onafhankelijke vrouw binnen één jaar tijd – misschien een groter, ahum, politiek doel heeft. Haar antwoord: als hij inderdaad politieke ambities heeft, dan is zijn huwelijk met Amal Alamuddin een hele goede eerste stap die richting op.

DE VOORZITTER
Ook Lainey van Lainey Gossip concludeerde gisteren iets vergelijkbaars. Als George de politiek in wil zoals veel mensen ondertussen denken, dan past een huwelijk als dat van Brad en Angelina niet bij zijn status. 'De voorzitter trouwt niet in het geheim in een oude, Franse grot. De voorzitter wordt altijd begeleid met vuurwerk en praal.'

Vandaar dat George dit weekend trouwt in een paleis, dat de straten van Venetië speciaal voor zijn huwelijk worden afgezet en dat de oud burgemeester van Rome het huwelijk zal voltrekken. Het is een huwelijk dat Kate en William niet eens had misstaan. Mits er ook een rondvaart door de Venetiaanse grachten gaat komen natuurlijk.

Nog een nachtje slapen en we weten het. En met een beetje mazzel staan de exclusieve foto’s volgende week in People.

Trouwden Mary-Kate Olsen en Olivier Sarkozy in het geheim? >