Waarom je in 2015 bottenbouillon drinkt

Ja, echt – bottenbouillon maakt een opmars.

De green juice staat nu al een tijdje op eenzame hoogte als het op gezonde dranken aankomt, maar in 2015 gaat daar wellicht verandering in komen. In Amerika – ten slotte net altijd een tikje eerder in dit soort zaken – wisselt men langzaam de groene groenten-drankjes in voor… bottenbouillon. Ja, heus. Sterker, er bestaan zelfs al kleine shops in New York waar je uitsluitend bottenbouillon kunt kopen, in een rits aan verschillende smaken.

Advertisement - Continue Reading Below

Wat het is? Melisse Gelula, oprichter van Well Good: ‘Het is eigenlijk gewoon bouillon, maar dan getrokken van botten van rundvlees, aangevuld met appelazijn en kruiden. Het lijkt een beetje op ouderwetse kippensoep.’ Maar dan zonder alle vermicelli en groenten, dus. Bereidingstijd: als je het écht goed wilt doen, tussen 12 en 24 uur. Maar dan heb je ook wat. Op een rij, wat bottenbouillon naar verluidt allemaal voor je doet:

Meest gelezen

> Het vergroot je weerstand.
> Het werkt ontstekingsremmend.
> Het zorgt voor een betere huid.
> Het helpt bij verkoudheid en griep.
> Het gaat cellulite tegen.
> Én het zou helpen bij gewrichtspijn.

Kortom, een mix aan echte gezondheidsvoordelen (weerstand, ontstekingsremmend) en schoonheidsvoordelen (een betere huid én minder cellulite!). Klinkt te mooi om waar te zijn, maar zowel gerenommeerde gezondheidsspecialisten als Julie March, Seamus Mullen, Dr. Frank Lipman én studies aan de University of Nevada Medical Center onderstrepen alle bovenstaande voordelen van bottenbouillon.

Gaaf. Richting slager dus, in het nieuwe jaar.

Bron: ELLE.com

Dit trek je aan als je gaat sporten in de kou >