Dit is Hilmar Mulders eetdagboek @ NYFW

Lukte het haar om volgens de schijf van vijf te eten?

More From Nu in ELLE
20 articles
Beautytrend voor Kerst: groen
Beautytrend voor Kerst: groen zien
ELLE december 2016
Glashelder: 7x partypumps voor Kerst
​Glorieuze fuck-ups

In ons aprilnummer - nu in de winkel - testten we verschillende diëten. Dat waren vooral de wat minder serieuze en zeker minder bekende diëten: zo testten we het Carine Roitfeld-dieet (voornamelijk groene thee en wodka), het Taylor Swift-dieet (voornamelijk mierzoete Starbucks) en het alledagengezondafhalen-dieet (voornamelijk nul keer zelf koken). Maar één dieet testten we iets serieuzer: Hilmar Mulder poogde tijdens New York Fashion Week volgens de schijf van vijf te eten. Lukte 't haar? Hieronder haar eetdagboek:

Advertisement - Continue Reading Below

Als ik mijn eetpatroon invoer op de site van het Voedingsbureau bij het kopje ‘Eettest’  krijg ik zowaar een klopje op mijn schouder. ‘Kijk jou nou eens fit zijn, je eet gezond en houdt van bewegen. Supergoed!’. Als ik mijn gegevens invul bij hun ‘De Schijf van Vijf voor jou’ blijk ik zes (ja heus ZES!) boterhammen per dag te mogen eten en zo’n 1,5 tot 2 liter vocht te moeten innemen.

More From Nu in ELLE
20 articles
Beautytrend voor Kerst: groen
Beautytrend voor Kerst: groen zien
ELLE december 2016
Glashelder: 7x partypumps voor Kerst
​Glorieuze fuck-ups
ELLE november 2016
Zo ben je winterklaar in een handomdraai
ELLE december 2016
Van werkvloer naar dansvloer: shop deze blazers

Die zes sneetjes brood ga ik niet redden. Maar lukt het mij wel  om mijn vaste en goedgekeurde gewoontes vol te houden tijdens New York Fashion Week? Dat klinkt als een stevige uitdaging in het land waar porties standaard XL zijn, fast food de norm lijkt en een small koffie voor mij gelijk een emmer is. Ik hield dan ook een keurig eetdagboek bij om te zien hoe do-able de schijf van vijf tijdens fashion week is.

> Donderdag - vandaag vlieg ik (businessclass) naar New York

 

Ontbijt: gekookt ei met een geroosterde boterham, groene thee en twee zwarte koffie (zonder suiker of zoetjes). Op Schiphol nog een koffie voor vertrek.
Tijdens de vlucht: salade, een half broodje, gegrilde groenten. Het hoofdgerecht is een visje met risotto, dat ik niet helemaal opeet, want: bremzout. Als nagerecht een kaasplankje, waar ik ook slechts van proef. Tijdens de maaltijd drink ik water.
Snack: salade met een kipspiesje en een kop thee (zonder suiker of zoetje).
Stop over:  een veggie burger met frites, een glas ginger ale en water.
In New York aan de bar: twee glazen witte wijn.

> Vrijdag - vroeg wakker, want jet lag

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ontbijt: granola (veel) met Griekse yoghurt en vers fruit. Twee zwarte koffie.
Lunch: quinoa salade met broodje en water. Eet ook mijn eerste kale (boerenkool) chia chips, maar na een paar chippies gooi ik de zak weg. Brr, wat een zoute smakeloze bende. Zwarte koffie voor de middag dip.
Aan de borrel: high rise americano, ofwel campari cocktail en wat geroosterde olijven.
Avondeten in een hip restaurant in Brooklyn: twee glazen witte wijn, veel water, vis met venkel en vooraf wat brood met olijfolie.

> Zaterdag - weer vroeg wakker

 

Ontbijt: granola (wel een stuk zoeter dan de muesli die ik normaal eet) met Griekse yoghurt en vers fruit. Twee zwarte koffie.
Lunch:  10 stuks sushi @ Whole Food Market en een verse  wortel/appel ginger cayenne-sap
Tussendoor: een banaan.
Borrel: voor de show van Moncler: een prosecco, een cocktail en twee kersenbonbons.
Diner: veel water, wat brood, antipasti en salade vooraf. Als hoofdgerecht een zeebaars en gegrilde sperziebonen, en er komen bij wijze van nagerecht verschillende taartjes op tafel waar ik van vrijwel alle taartjes wat snoep..

Meest gelezen

> Zondag

 

Ontbijt: Het wordt weer saai: granola met Griekse yoghurt en vers fruit. Twee zwarte koffie.
Lunch: van de Whole Food Market een quinoa salade met gegrilde wortels en bieten en kokossap.
Tussendoor: appel en water.
Diner: In een hip vega restaurantje in Soho: geroosterd brood met avocado mash, vega spagetti gemaakt van baby hair squash met cashewricotta en tomaat. Daarbij drink ik groene thee.

> Maandag

 

Ontbijt: twee zachtgekookte eieren met volkoren brood reepjes en veldsla. De megaportie gebakken aardappelblokjes die erbij zit laat ik onaangeroerd. Twee zwarte koffie.
Lunch: een tabouleh salade met geroosterde bieten, wortels, pastinaak en aubergine van Whole Food Market. Klein broodje en een flesje water.
Tussendoor: zakje chips, nog meer water.
Diner: linzensoepje vooraf. Daarna een grote maaltijdsalade van boerenkool met stukjes kip en wilde rijst en een lekkere dressing. Erbij een homemade, ongezoete ice tea.
Later op de avond: een glas rode wijn.

> Dinsdag
Ontbijt: granola met Griekse yoghurt en vers fruit. Drie zwarte koffie.
Lunch: salade van spinazie met avocado en wilde rijst, een sneetje brood en een ice tea.
Tussendoor: een banaan.
Diner: escargots, wat stukjes inktvis, een halve kleine burrata, een half bord risotto en vier sneetjes stokbrood met echte boter. Daarbij twee glazen witte wijn en veel water. Daarna nog een groene thee.

> Woensdag

 

Ontbijt: Eggs Benedict met uitgebakken spek op toast en twee zwarte koffie.
Tussendoor: een grote zwarte koffie en een banaan.
Lunch: salade met avocado, blokjes kip, tomaat, en ui. Met twee kleine sneetjes brood en een ice tea.
Tussendoor op het vliegveld: halve liter water en een slice pizza margherita.
In het vliegtuig: kop groene thee en dan ga ik slapen.

> Donderdag
Ontbijt in vliegtuig: een groene thee, flesje water, klein schaaltje vers fruit en een klein bruin bolletje met boter.
Door naar de ELLE redactie: half plakje bananencake, twee zwarte koffie en een blauwe bessen smoothie.
Lunch: bruschetta met gegrilde groenten op geitenkaas, daarbij een spa rood.
Tussendoor: een appel en een handje M&M's.
Diner: witte rijst, sperziebonen en rendang met twee glazen water.
Later op de avond: handje noten en een kopje kruidenthee.

Mijn conclusie
Eten volgens de schijf van vijf is geen probleem in New York, want op elke hoek van de straat is daar tegenwoordig wel een biologische saladbar te vinden. Biosuper Whole Foods zit in elke wijk en biedt volop gezonde keuzes. Als ik die week nauwkeurig bij hou wat ik eet, blijkt dat ik in het ijskoude weer in februari vooral moet letten op of ik wel genoeg drink - ondanks die emmer koffie in de ochtend. Voor de rest scoor ik prima op de schijf van vijf.

Dit is dus het dieet van Kanye West en Kim Kardashian >

En dít nam Marilyn Monroe altijd als ontbijt >