Leg je standaard superfoods maar weer aan de kant, dit zou de nieuwe favoriet moeten zijn: moringa. Oorspronkelijk komt de moringaboom (juist, het is een boom) uit India, maar groeit ook in meer tropische gebieden. En bijna ieder deel kan volgens onze collega's ergens voor gebruikt worden, hoewel de bladeren en peulen vooral gebruikt worden als voedsel en in de traditionele geneeswijze. Volgens de Amerikaanse NGO Trees for Life bevat het product: 

- 4 keer zoveel vitamine A als in wortels 
- 7 keer zoveel vitamine C als in sinaasappelen
- 4 keer zoveel calcium als in melk 
- 3 keer zoveel kalium als in bananen
- 2 keer zoveel proteine als in yoghurt

Hoppa. De bladeren kunnen rauw, gekookt of gedroogd worden gegeten. De peulen, veelgebruikt in Aziatische gerechten, kunnen ook rauw en gekookt verorbert worden en zelfs het sap wat je eruit kunt persen is bruikbaar.

Klinkt goed, kom maar door - wij zitten klaar voor een proeftest.

3x superfood voor een prachthuid

Bron: ELLEuk