Pasta maakt je dus niét dik, zegt dit wetenschappelijk onderzoek

Bring on the carbonara.

Wil iemand afvallen, dan wordt pasta en brood vaak als een van de eersten uit het dieet geschrapt. Maar ho stop ho: nieuw onderzoek geeft ons prachtig nieuws.

 

Het Italiaanse Institute for Research, Hospitalization and Health Care Neuromed onderzocht de eetgewoonten van 23.000 (!) mensen. Wat blijkt: een hogere consumptie van pasta hield verband met een minder kleine kans op obesitas of een verhoogd BMI. Onderzoeker George Pounis geeft je een prachtige quote:

Advertisement - Continue Reading Below

'Onze data liet zien dat de mensen die - afgestemd op hun individuele behoeften - van pasta bleven genieten, een grotere kans hadden op een gezond BMI, een smallere taille en een betere waist-hip ratio.'

Het onderzoek stelt verder dat pasta uit je dieet bannen allesbehalve gezond en effectief is, niet in de laatste plaats omdat het een essentieel ingrediënt is in het Mediterraanse dieet - het dieet dat keer op keer heeft bewezen een van de gezondste te zijn. De onderzoekers wijzen er dan weer wél op dat pasta alleen gezond is als je het met mate eet, maar hee - da's natuurlijk een gigantische open deur.

Bottom line: laat carbonara weer toe in je leven en geef spaghetti 't plekje dat het verdient.

 

Bron: ELLE