Room, Furniture, Reading,
Universal Pictures

Geen grap: een Japanse wetenschapper heeft onderzocht wat ijs doet voor je concentratievermogen, en wat blijkt? IJs als ontbijt helpt je om mentale prestaties beter te kunnen uitvoeren.

Yoshihiko Koga, heet de man, en hij is professor op de Kyorin University in Tokyo. Koga vroeg vrijwilligers om, meteen nadat ze wakker werden, ijs te eten - daarna liet hij ze een paar taken doen op een computer, waarbij concentratie en aandacht vereist was.

Klinkt niet héél fijn, overigens - ijs als ontbijt klinkt wat ons betreft even comfortabel als een ijskoude douche in de ochtend.

Hoe dan ook, Koga ontdekte dat de groep die géén ijs had gegeten, een minder snel reactievermogen hadden dan de groep die wél ijs had ontbeten. Bovendien lukten het de ijs-eters beter om informatie te verwerken, volgens Excite News, en waren ze overall een stuk alerter.

We horen je denken: dit kan ook met een ijskoud glas water, want het gaat gewoon om de shock van kou.

Niet dus, want Koga heeft dit ook geprobeerd. De vrijwilligers die ijskoud water dronken, zagen ook verbetering in hun concentratie en alertheid, maar deze verbetering was een stuk lager dan de verbetering die ijs-eters merkten.

instagramView full post on Instagram

Professor Koga onderzoekt nu of er een specifiek ingrediënt of aspect van het ijs-eten verantwoordelijk is voor de verbetering van mentale inspanning.

Critici zeggen dat het niet zozeer door het ijs komt, maar door de verhoogde glucose-levels in het brein.

Interessant.

Van: ELLE UK