Opvoeders opgelet: deze zithouding is niet goed voor je kind

Nog meer om wakker van te liggen..

Alle opvoeders opgelet, er is nog iets waar je vanaf nu slapeloze nachten van kunt hebben: de zithouding van je kind. Want die is belangrijker dan je zou denken. De W-houding waartoe veel kinderen geneigd zijn wanneer ze op de grond zitten, kan namelijk funest zijn voor de ontwikkelingen van het kind op latere leeftijd.

Waarom?

Volgens het Amerikaanse Pediatric Therapy Center, ontwikkelen kinderen die deze houding na hun tweede verjaardag nog steeds aannemen hun zogenaamde core strength en balans niet goed. Deze zijn nodig voor het goed kunnen uitvoeren van bepaalde motorische vaardigheden, zoals springen en rennen. Het kan bovendien leiden tot verkrampte spieren in de benen, heupen en enkels en kan zelfs leiden tot heupluxatie, waarbij het bot dus uit de heupkom schiet.

Advertisement - Continue Reading Below

Het veelvuldig aannemen van deze zithouding kan ook nog eens leiden tot een staande houding waarbij de tenen te veel naar binnen zijn gericht.

De oplossing?

Goed, om deze negatieve gevolgen te voorkomen, is het belangrijk om je kind duidelijk te maken dat het altijd in een veilige houding moet zitten. Dus de kleermakerszit, maar ook de benen opzij of naar voren.

Voor meer informatie kijk je op de website van het Pediatric Therapy Center.

bron: Gatsby.nl