Dit is het geheime ingrediënt voor 'fluffy' pannenkoeken

Zo makkelijk is het dus, als je weet hoe het moet.

Zondagochtend, buiten regent het zachtjes en je hebt je pyjama nog aan. De grootste activiteit op de agenda van vandaag: lekker eten maken. Te beginnen bij 'fluffy' pannenkoeken.

Want wat schreeuwt meer 'zondagochtend' dan een stapel fluffy pannenkoeken? Mocht je net als wij de struggle kennen dat de je pannenkoeken gewoon nooit luchtig worden - hoe hard je ook klopt - dan hebben we hier de ultieme tip.

Advertisement - Continue Reading Below
pancakes animated GIF

Net zoals er meerdere wegen naar Rome leiden, hebben we een aantal verschillende magische ingrediënten voor dikke, fluffy pannenkoekjes.

#1. Deze tip vonden we via Purewow en is verdomd makkelijk: ruil gewoon het deel water in voor spa rood. De achterliggende gedachte is dat wanneer het beslag in de pan heet wordt, de luchtbubbels groter worden – en dus voor lucht in je pannenkoek zorgen.

#2. Een tip die misschien meer mensen al kennen: baking soda. Voeg een klein lepeltje toe aan je beslag en voilà: gegarandeerd luchtige pannenkoeken.

Meest gelezen

#3. We weten nog steeds niet precies waarom of hoe het werkt, maar we hebben ontdekt dat chiazaad in je (bananen)pannenkoeken ook goed hun werk kunnen doen om het geheel wat luchtiger te maken. Laat ze een kwartiertje weken in water (met vanille-extract om het nóg lekkerder te maken) en voeg vervolgens toe aan je beslag. Met alle voordelen die chiazaad biedt, zien we daar alleen maar het positieve van in!

Bron: Women's Health