Veganisme, het is hier bij ELLE het gesprek van de dag. Onze eigen Barbera ging begin november de Vegan Fashion Challenge aan (geen leer, wol, bont en zijde dus). Een detail: ze besloot dat niet alleen in haar kleding door te voeren, maar in haar hele leven. Barbera goes Vegan dus. In de blog die ze daarover schrijft lees je hoe haar moeder zich bezorgd afvraagt hoe ze nou al haar voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat vroegen wij ons eigenlijk ook wel af.
Natuurlijk doet een pot vitamine B12 wonderen, maar is er ook écht eten dat vegan is en alsnog het lichaam voorziet van alle benodigde voedingsstoffen? Ja, dat is er zeker. En wij zetten ze allemaal op een rijtje. Deze is voor al onze vegan vrienden.
Tempeh
Bevat 30 gram eiwitten per schaaltje
Linzen
Bevat 10 gram eiwitten per schaaltje
Pindakaas
Bevat 7 gram eiwitten per twee eetlepels
Quinoa
Bevat 4 gram eiwitten per half schaaltje
Amandel
Bevat 6 gram eiwitten per 30 gram
Tofu
Bevat 20 gram eiwitten per 170 gram
Peulvruchten
Bevat 13 gram eiwitten per 100 gram
Erwten
Bevat 9 gram eiwitten per 100 gram
Gekookte Spinazie
Bevat 7 gram eiwitten per schaaltje
Hennepzaad
Bevat 11 gram eiwitten per 30 gram