Diana Vreeland legt parfum in het schap

Of nouja, haar kleinzoon dan, Alexander Vreeland. Víjf parfums zelfs: de Diana Vreeland Parfums gaat het kwintet heten.

Meest gelezen

Komt dit product uit de koker van Diana Vreeland zelf en wordt dit nu pas heel verlaat echt in de winkel gelegd? Helaas: nee. De parfums zijn wél heel sterk geïnspireerd door de modelegende. Vreeland zou haar kussens regelmatig bespritzen en in haar functie als consultant voor het Metropolitan Museum of Art eiste ze dat er tijdens de tentoonstellingen via airconditioning parfum werd verspreid.  Kleinzoon Alexander Vreeland: ‘Ze leefde in een huis vol kaarsen, wierook en potpourri. Een wereld van geuren, die telkens veranderde.’

Advertisement - Continue Reading Below

GEEN BUDGET
Voorts vond oma Vreeland dat op kwaliteit niet te beknibbelen valt, dus Alexander heeft het er qua parfumbudget goed van genomen. ‘Op kwaliteit kun je niet besparen, dus we zeiden (tegen parfum- en smaakbedrijf International Flavors & Fragrances, red.) dat er geen limiet zat op het budget.’ Top.

HET RESULTAAT?
> Vijf unisex geuren.
> In vijf verschillende kleuren.
> Met vijf verschillende namen, allen favoriete uitspraken van Diana Vreeland,  te weten ‘Perfectly Marvelous’, ‘Absolutely Vital’, Outrageously Vibrant’, ‘Simply Divine’ en ‘Extravagance Russe’ (ha!).
> Prijzen variëren van ruim € 140 voor 50 ml en ruim € 190 voor 100 ml.
> De parfums zijn (nu nog) alleen te koop in New Yorkse warenhuizen Neiman Marcus en Bergdorf Goodman.

Meest gelezen

Plús: Alexander heeft voor het najaar nog geurkaarsen in de pijplijn en volgend jaar kunnen we ons verheugen op een Vreeland-lippenstift. Gaaf. En hopen dat-ie dan ook naar Nederland, of op z’n minst Europa verscheept.

Ja hoi, héél leuk: Christopher Kane komt met een make-upcollectie >