3 designtips van Philippe Starck voor de ideale badkamer

De Franse klassieker.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
13 geheimen van een schoonmaakster om af te kijken
'Je moet altijd de mogelijkheid hebben om de hoeveelheid licht je je slaapkamer te reguleren,' zegt Brophy. Ze raadt aan om lichten op een dimmer te installeren, zodat je precies genoeg licht binnenkrijgt als je wilt. 'Licht heeft een enorm effect op onze gemoedstoestand en energie. Ik raad mensen altijd aan een paar verschillende lampen te kopen en deze te testen,' zegt ze. 'Zo vind je uit welk licht werkt voor jou.'
9 manieren om stressloos te kunnen slapen
Pantone 2017, Color of the Year, Greenery, groen, interieur, interieurinspiratie
Een ode aan Pantone's Color of the Year: greenery

De Franse ontwerper Philippe Starck maakt al meer dan een kwart eeuw deel uit van de designgeschiedenis. Zijn minimalistische, moderne ontwerpen zijn vaak instant klassiekers. Hij deelt met ons de essentials van de ideale badkamer. Want: “Design zal nooit levens redden, maar we kunnen proberen om ze te verbeteren”, aldus Starck.

 

1. LEVENSDUUR
'De levensduur van een badkamer is fundamenteel', zegt Stark. 'Je zal een wastafel niet elke drie maanden vervangen, het is onderdeel van het huis en misschien wel voor generaties lang. Het moet perfect gefabriceerd zijn.' Een tijdloos ontwerp is dus essentieel.

Advertisement - Continue Reading Below

2. DUURZAAM MATERIAAL
Voor een badkamer die lang meegaat wordt teruggegaan naar duurzame grondstoffen. 'Dit zijn materialen als echte keramiek en natuurlijk, hoogwaardig hout', aldus Starck.

3. ERGONOMIE
Starck: 'Vraag jezelf af: wat heb ik echt nodig? Ga op zoek naar de eenvoud, want zo kom je achter je ware behoeften.' En dat is een ergonomisch verantwoorde badkamer, die makkelijk schoon te houden is.

Met deze regels in zijn achterhoofd ontwierp Philippe Starck samen met Duravit de designs Cape Cod en ME. Meer info? Kijk op de website van Duravit.

 

Nog meer tips: designlessen uit een Parijs' appartement >
8 out of the box stylingtips voor je koffietafel >