7 items uit je interieur met een houdbaarheidsdatum

En dan hebben we het niet over dat ouderwetse stofje op de bank.

Je weet wanneer je je melk moet weggooien en je make-up moet vervangen, maar weet je de houdbaarheidsdatum van je interieur eigenlijk ook?

Het is niet zo strikt als de datum op je boodschappen, maar ook je meubilair en accessoires hebben een houdbaarheidsdatum. Je denkt misschien dat je bank meer dan twintig jaar mee gaat, maar we hebben nieuws voor je: hij is waarschijnlijk al lang en breed aan vervanging toe voor die tijd. Hierbij een gemiddelde levensduur van een aantal doorsnee artikelen in huis.

Advertisement - Continue Reading Below

1. MATRAS
Of het nou een matras van memoryfoam, springveren of zelfs een waterbed is, verwacht dat je ‘m vijf tot tien jaar kunt houden.

2. DOUCHEGORDIJN
Omdat ze zo vaak blootgesteld worden aan grote hoeveelheden water, zijn douchegordijnen vatbaar voor schimmel. Je kunt ze daarom het best eens in de drie tot twaalf maanden vervangen.

3. TAPIJT
Goedkoop tapijt blijft zo’n één tot vijf jaar goed, gemiddeld tapijt vijf tot vijftien jaar. Als geld geen probleem is, ga dan voor de hoogste prijsklasse: duurder tapijt houd je zo’n vijftien tot vijfentwintig jaar mooi.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Deze 15 interieuritems kunnen niet meer op je 30e
Deze plant is er eentje om rekening mee te houden
Deze plant is er eentje om in de gaten te houden
Dit Zuid-Afrikaanse designduo geeft het begrip safari-lodge een nieuwe dimensie
Deze vakantiehotspot staat bovenaan onze wishlist!
Little Greene's kleurengoeroe In Nederland Robert Paul
5 supertips om kleur te kiezen voor je interieur
Binnekijken bij designer en tapijtontwerper Alex Proba
Binnenkijken in de wereld van een designer in NYC

4. KUSSENS
Als je je kussens niet regelmatig schoonmaakt, verwacht dan dat je ze na zo’n zes maanden kunt vervangen. Houd je ze wel schoon, dan blijven ze tot drie jaar goed.

5. BADMAT
Een badmat heeft aardig wat te verduren, dus een nieuw exemplaar eens in de één of twee jaar zal je badkamer fris en schoon houden.

6. BANKEN
Wie heeft er niet eens op een bank gezeten waar het frame toch echt z’n beste tijd wel had gehad? Om dit te voorkomen in je eigen huis, zul je iedere zeven tot vijftien jaar een nieuwe bank aan moeten schaffen.

7. WASMACHINE EN DROGER
Je kunt je wasmachine en droger het best vervangen vóór ze je kleden om zeep helpen. Dat betekent dat je de apparaten na ongeveer tien tot vijftien jaar in moet ruilen voor nieuwe. 

Bron: ELLE Decor

 

4 redenen voor een wit interieur >
Grootse ideeën voor kleine slaapkamers >