Bijna 30? Dan kunnen deze 15 interieuritems écht niet meer

Je bent volwassen, dus gedraag je ook zo op interieurgebied.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
7 slimme trucs waardoor je huis altijd schoon lijkt
Met deze trucs lijkt je huis altijd schoon
Minimalistische interieurs waar je zen van wordt
Deze 9 planten overleven in de badkamer

Onze Amerikaanse collega's van ELLE Decor vroegen bekende ontwerpers welke items in huis een houdbaarheidsdatum hebben. Wat kan absoluut NIET meer ná je dertigste. En dit is de lijst:

1. De slaapbank

Hoe ouder je wordt, hoe beter je bed moet zijn.

2. Tijdelijk meubilair

Je huidige thuis mag dan nog niet je droomhuis zijn, het betekent niet dat je maar vast moet blijven houden aan koopjes. Investeer in klassiekers die met je mee verhuizen.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Tv-meubel

Weg ermee, die tv-meubels die je bij je televisie kocht. Het is tijd om niet langer te gaan voor functie, maar voor esthetiek.

4. Kunst zonder lijst

Op je dertigste kun je je wel een lijst veroorloven om die Pulp Fiction-poster in op te hangen.

5. Slechte verlichting

Vervang die blauwe tl-buis uit je staande lamp voor een lamp met een zachtere, warmere kleur. Deze zijn een stuk fijner voor je ogen, mooier in de ruimte en zélfs mooier voor je eigen gelaatskleur.

6. Een te klein vloerkleed

Een vloerkleed brengt warmte en leven in een ruimte, behalve als hij het formaat van een postzegel heeft. Ga in plaats van voor de makkelijkste optie, voor een kleed dat textuur, kleur of patroon toevoegt in de grootste maat die in je kamer past. Je zult versteld staan van het resultaat.

7. Goedkoop beddengoed

Er is geen enkel excuus voor goedkoop beddengoed, hoe oud je ook bent, maar zodra je de dertig aantikt, moet je jezelf écht wat beters gunnen.

8. Een onopgemaakt bed

Het kost je slechts één minuut in de ochtend om je bed op te maken en je dag te beginnen met een voldaan gevoel.

9. Plastic servies

Alleen voor een tuinfeestje.

10. Goedkope fotolijstjes

Ja, die van jou en je beste vriendin waar onnodig 'best friends' boven staat in koeienletters. Of dat barokke exemplaar waarvan het plastic je tegemoet glimt. Verruil ze voor tijdloze, klassieke lijsten die bij je interieur passen.

11. Een accentmuur

Al heeft-ie nog zoveel kleur, die knaloranje muur is de meest kleurloze en saaie optie om je kamer op te krikken. Buiten dat, verkleint zo'n opvallende muur je kamer ook vaak nog eens. Er zijn véél meer manieren om een statement te maken, denk: kunst.

12. Shotglaasjes als decoratie

Ben je geen student meer en woon je ook niet meer in een studentenhuis? Weg ermee dan. Of achter twee deuren tot ze van pas komen.

13. Een lege haardmantel

Bloemen, kunst, accessoires, noem maar op. Er zijn talloze opties om een lege mantel – of boekenplank – te voorkomen en 'm te gebruiken voor wat extra drama.

14. Nepplanten

Al heb je twee linkerhanden die eerder zwart dan groen zien, nepplanten zijn bijna altijd fout. Ga voor een plant die maar weinig water en aandacht nodig heeft.

15. Kussens die bij je bank zaten

Behalve natuurlijk de zit- en rugkussens, is het vasthouden aan kussens die bij je bank zaten maar saai. Schaf zelf verschillende groottes aan en speel met verschillende kleuren en texturen.

Bron: ELLE Decor