In 4 low budget stappen richting je droomkeuken

Stuk voordeliger dan een nieuwe.

Meer van Interieur Inspiratie
20 articles
Het perfecte herfst boeket met gekleurde bladeren
Dit zijn de 6 retro woonkleuren van dit najaar
De top 10 nieuwe reisbestemmingen van 2018

Je kunt blijven dromen van die onbetaalbare keuken, maar je kunt ook iets doen om je eigen keuken een beetje in die richting te krijgen. En dat hoeft niet veel te kosten, dus houd de droomkeuken ondertussen maar in je hoofd en laat je bankrekening onaangetast.

 

1. MUUR
De muur achter het aanrecht wordt vaak vergeten, of gewoon meegenomen in het zelfde materiaal als het keukenblad. Is die muur wit, dan is het de perfecte plek om een beetje kleur in de keuken te brengen. Zitten er al tegeltjes? Overweeg de ruimte opnieuw te betegelen, bijvoorbeeld met een cleane metrotegel of juist gekleurde tegels met een patroon.

Advertisement - Continue Reading Below

Fotografie: Pinterest

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Het perfecte herfst boeket met gekleurde bladeren
Dit zijn de 6 retro woonkleuren van dit najaar
De top 10 nieuwe reisbestemmingen van 2018
De comeback van het rotan meubilair
Zo combineer je neonlicht in je interieur

 

2. KASTJES
Het verven van al je kastjes in een andere kleur is misschien wat drastisch, maar je kunt er ook voor kiezen om maar een deel van de kastjes te doen. Neem bijvoorbeeld alleen de bovenste mee om ze op te laten vallen, of juist andersom, waardoor de bovenste kastjes optisch wegvallen.

Fotografie: Pinterest

 

3. MEUBILAIR
Waarom alleen een strak keukenblad, keukenkastjes en een koelkast in de keuken? Zet eens een opvallend stuk meubilair neer, zoals een grote, open servieskast of een grote tafel in plaats van nóg meer keukenblad.

Fotografie: Pinterest

 

4. LICHT
Goede verlichting is in een keuken niet alleen handig - zeker in de winter - maar maakt een kamer ook mooier. Bovendien mag die (bijna) nieuwe keuken gezien worden. Denk ook eens verder dan het standaard spotje aan het plafond dat bij de verlichting onder de keukenkastjes past: een vintage kandelaar kan een strakke keuken net wat minder stijf maken.

Fotografie: Pinterest

 

7 tips om je kleine keuken zo groot mogelijk te laten lijken >
5 alternatieven voor de doorsnee keukenkast >