Zo versier je een kerstboom

Want geef toe: zo makkelijk is dat niet.

Of je nou van authentiek houdt of van over the top, kerstversiering uitzoeken is een crime als je niet zeker weet voor welke stijl je moet gaan, maar wél mee wilt doen aan de kerstgekte. En laten we niet vergeten dat het úren kan duren voordat je ballen goed in de boom hangen, en je zelfs dan nog niet tevreden bent. Om nog niet te spreken over het in de knoop komen met je lichtsnoer.

Met deze tips doe je de kerstversiering voor eens en altijd goed. En een goed begin is het halve werk: misschien leidt die perfecte boom over twee weken wel af van je ietwat overcooked kalkoen.

Advertisement - Continue Reading Below

 

1. BEREID JE VOOR
Voorbereiden is de sleutel tot succes als het aankomt op het aankleden van je kerstboom. Zorg voordat je met de ballen in de weer gaat ervoor dat je boom er zelf goed uitziet: knip de takken bij, zet de boom recht en stevig neer en geef ‘m alvast water. En haal die lichtsnoer alvast uit de knoop.

2. POSITIONEER JE LAMPJES
Zitten de knopen in je lichtsnoer muurvast? Investeer er niet té veel tijd in het eraan trekken en overweeg - om de vrede in huis te bewaren - om een nieuwe snoer te kopen. Draai het - liefst zo lang mogelijke - lichtsnoer om de boom met het licht aan in plaats van uit, zodat je ziet wat het effect is van de versiering. Zigzag door de takken heen, in plaats van simpelweg om de boom heen, voor een gelijke verdeling van licht.

More From Interieur Inspiratie
20 articles
Fluwelen bank in diep paars
Ode aan de fluwelen bank: doe dit ook in jouw huis
Skip de sportschool door deze huishoudelijke taken
kunst
Ultieme budgetcollectie aan kunst: in 5 stappen
John Henry
Binnenkijker: wonen in een plantenkast
11X Room divider inspiratie

3. HANG JE BALLEN OP
Als de lichtjes hangen, mogen de ballen erin. Knoop ze een paar centimeter van de uiteinden van de takken af en ga van groot naar klein van onder tot boven. Als je van netjes houdt, dan.

4. BESLIS JE STIJL
Dat waren de basics, maar nu komt je persoonlijke touch. Ga je voor matchy-matchy of juist een eclectische mix? Wij zeggen één ding: verlies de eeuwenoude less is more niet helemaal uit het oog.

5. VERFIJN
Hang de hele mikmak aan versiering rond de ballen en kijk met een kritisch oog: mist je kerstboom nog wat? Een laagje nepsneeuw, het wegwerken van de stam? Of doe eens gek: een kerststal eronder?

 

Toch echt dol op over de top? Neem een voorbeeld aan de Obama's >
24 kerstcadeaus voor in huis tot € 25 euro >